Den snart forhenværende borgmester i Fredericia, Thomas Banke, afviser, at han spekulerede i at få 92.000 kroner med sig, da han ventede til efter nytår med at træde tilbage.

Thomas Banke gik på sygeorlov den 14. december, og dagen efter opfordrede et samlet byråd Venstre-borgmesteren til at forlade posten, da tilliden til ham var væk.

I stedet valgte Thomas Banke at blive som borgmester ind i det nye år og sikrede sig samtidig 92.000 kroner i vederlag. Reglerne er nemlig skruet sammen således, at man som borgmester får halvanden månedsløn i vederlag - til udbetaling ved fratrædelse - for hvert år man indleder på borgmesterposten.

Det har fået gruppeformanden for SF i Fredericia, Jane Findahl, til at rette skytset mod Thomas Banke, som hun mistænker for have lavet en bevidst taktisk manøvre for at hive de 92.000 kroner med ud.

Det afviser hovedpersonen dog skarpt over for bt.dk.

- Det er noget vrøvl. Jeg stillede allerede - som nævnt i går på pressemødet - mit mandat til rådighed flere dage før jul og afventede, at man kunne finde flertal for en ny løsning (ny borgmester, red.) involverende de borgerlige i byrådet, så der kunne findes en ny Venstre-borgmester. Men det kunne man ikke komme til enighed om, skriver Thomas Banke i en sms til bt.dk.

Men kan du ikke forstå, at det ser lidt mærkeligt ud?

- Jeg kan godt forstå, hvis nogle tænker, at det har jeg spekuleret i. Men flere ved, hvad jeg gjorde og sagde flere dage før jul, skriver Thomas Banke.

Den skandaleombruste Thomas Banke valgte i går at trække sig fra borgmesterposten i Fredericia efter en længere periode med kraftig kritik fra de øvrige medlemmer af byrådet.