Eremitageløbet har knækket kurven og stormer igen frem efter en periode med nedgang.

12.400 løbere har indtil videre tilmeldt sig den 54. udgave af efterårets store motionsfest i Dyrehaven. Og det er stadig muligt at tilmelde sig på www.elob.dk.

»Vi er inde i en glædelig udvikling. Eremitageløbet er mere end et motionsløb på 13,3 kilometer gennem den smukke og historiske Dyrehave nord for København. Det er et hjertevarmt eksempel på, hvordan ildsjæle og frivillige kan skabe en fantastisk begivenhed, der hylder sport og fællesskab,« siger løbschef Anders OIesen.

Historien om E-løbet startede i 1969, da Københavns Idrætsforening og Københavns Skiklub grundlagde løbet i samarbejde med B.T.

Løbschef Anders Olesen: »Eremitageløbet er mere end et motionsløb på 13,3 kilometer gennem den smukke og historiske Dyrehave nord for København.«
Løbschef Anders Olesen: »Eremitageløbet er mere end et motionsløb på 13,3 kilometer gennem den smukke og historiske Dyrehave nord for København.« Foto: Foto: Privat
Vis mere

I de første 50 år var KIF, KS og B.T. fælles om at drive løbet, men siden 2019 har Eremitageløbet være hundrede procent foreningsejet med B.T. som mediepartner. Dette skifte markerede begyndelsen til en ny æra, hvor klubberne selv organiserer og styrer arrangementet med hjælp fra en frivillig løbsledelse og en professionel løbschef.

»Når løbsdatoen nærmer sig, træder et imponerende antal frivillige fra KIF og KS til. Disse hjælpere udgør rygraden i planlægningen og afviklingen af Eremitageløbet,« siger Anders Olesen.

»På selve løbsdagen, søndag 8. oktober, mobiliserer de to foreninger omkring 300 frivillige, som arbejder hårdt for at sikre, at arrangementet forløber gnidningsløst. Men det stopper ikke her. Politi, Hjemmeværnet, Røde Kors og Dyrehaven med skovfoged Jacob Skriver hjælper også med til, at alt fungerer, som det skal.«

I spidsen for Eremitageløbet står Anders Olesen, en dedikeret sjæl, som siden 2019 har drevet kontoret på Østerbro Stadion. Han er dybt forankret i Københavns Skiklub og bruger sin vinter til at uddanne skiinstruktører via www.skiers.dk. Det viser hans passion for sport og frivillighed.

En stærk og visionær løbsledelse, kvartetten Thomas Ringsted og Nis Maybom fra Københavns Idrætsforening og Anders Melamies og Sten Skjoldborg fra Københavns Skiklub, er med en skattekiste af erfaring også garant for succes.

E-løbet er traditionernes løb. Og en af dem er kåringen af årets mandlige og kvindelige motionsløbere. To løbere, som lever op til løbets grundidé: Motion for sundhed og velvære. De hædres begge med et gavekort fra E-løbssponsoren Kaiser Sport på 2.500 kr. samt et diplom.

Har du et emne, så skriv til B.T.-journalist Peter Fredberg, fred@webspeed.dk