Tyskland er i sorg efter drabet på en kun 17-årig kvinde. Nu viser det sig, at kidnapperne har en broget fortid

Hun blev kvalt med et bælte og fundet bag en mur på et stort landsted. Og nu afslører politiet, at den ene af de anholdte udviste stor interesse for hende på Facebook inden kidnapningen.

Det er en grusom sag, der er kommet på tyskernes læber. To mænd er anholdt for først at kidnappe og derefter dræbe en bare 17-årig rigmandsdatter.

Læs også:

Detaljerne om de to anholdte vælter frem. Der er tale om to mænd på henholdsvis 39 og 61 år, der er dybt forgældede. Begge har haft firmaer, der er gået konkurs, og det giver et økonomisk motiv for bortførelsen.

Den 61-årige, der er anholdt i sagen.
Den 61-årige, der er anholdt i sagen.
Vis mere

I skrivende stund mener tysk politi, at Anneli blev dræbt allerede fredag, et døgn efter hun forsvandt, selvom familien var villig til at betale løsesummen på 1,2 mio. euro med det samme. Kidnapningssagen fik derfor en tragisk afslutning, inden familien overhovedet nåede at overføre millionbeløbet, så de kunne få deres datter tilbage. Familien fik først vished om deres datters skæbne mandag, da politiet fandt hendes lig efter afhøringer af de to anholdte mænd.

Læs også:

Søgte efter sex på nettet

Politiets efterforskning er langtfra færdig, men ifølge politiet kendte Anneli til den 39-årige. Han havde nemlig en stor interesse i den unge kvindes Facebook-profil og fulgte med i hendes færden.

Og selvom han er gift og far til to sønner, har han ifølge Bilds oplysninger søgt efter sex på nettet.

’Jeg er en ærlig fyr, der kan lide at blive forført,’ skrev han blandt andet, når han søgte efter hurtig sex under foregivende af at være single.

Tysk politi fortalte dog på et pressemøde i går, at intet tyder på seksuelt misbrug. Derfor er det indtil videre kun kendt for offentligheden, at Anneli blev kvalt med et bælte og efterladt bag en mur på landstedet i byen Klipphausen uden for Dresden i Tyskland.

Det var dna, der bragte politiet på sporet af den 39-årige nu anholdte mand. Han er kendt fra tidligere af politiet i forbindelse med en seksualforbrydelse, men blev aldrig dømt. Kun for forsikringssvindel.

Den 39-årige var arbejdsløs kok, men købte i juni et hus til 350.000 euro i Bayern, hvor han har lavet ændringer for 80.000 euro. På trods af at inkassofirmaer har jagtet ham, siden hans firma ’Lej en kok’ gik konkurs i 2006.

Kæmpe gæld

»Han talte aldrig om gæld. Og det var på vegne af svigermoderen (som ejer stedet, hvor Anneli blev fundet, red.), han var på landejendommen torsdag til lørdag, fordi han skulle sælge den for hende,« siger moderen til den 39-årige.

På samme måde undlod den 61-årige ven, som også er anholdt, at betale husleje for lokalerne, der husede hans konkursramte firma. Og det har også har givet ham en gæld - på 35.000 euro. Hans ekskoner beskriver ham desuden som en ’ægteskabssvindler’ og ’professionel løgner’ ifølge tyske medier.

»Han fik sig hurtigt en ny kone, da han blev skilt fra sin første. En lærerinde fra en god familie, som havde penge. Og det udnyttede han,« siger en bekendt til den 61-årige mand til Bild.

I alt var kidnapperne i kontakt med familien tre gange. Første gang torsdag aften kl. 20, hvor løsesummen på 1,2 mio. euro blev krævet. Disse penge gjorde familien og politiet klar til udbetaling, men ved den tredje - og sidste - telefoniske kontakt med kidnapperne fredag kl. 11.52 krævede de pengene overført elektronisk via netbank til en oversøisk konto. Ifølge Bilds oplysninger i Malaysia.

Imidlertid opgav kidnapperne hverken et kontonummer eller navnet på nogen bank.

’Så det var umuligt at udbetale løsesummen,’ lyder det ifølge Bild fra politichef Dieter Kroll.

Ydermere vil en elektronisk overførsel af så store beløb til et land uden for EU også løbe ind i problemer med de tyske regler, der kræver skriftlig forhåndstilladelse. Det kan ifølge politiets teori have været med til at få bortførerne til at gå i panik og slå deres offer ihjel. Ligesom politiet har fortalt, at mændene ikke var maskerede, da de kidnappede Anneli. Og det har måske yderligere været dråben, der fik begæret til at flyde over.

Amatører

Politiet kalder mændene uprofessionelle.

»Første fejl var, at de ikke var maskerede, og dermed kunne Anneli genkende dem. Men planlægningen var heller ikke god. De blev overraskede og vidste ikke, hvad de skulle gøre, da de ikke havde held med at skaffe pengene allerede torsdag aften efter første opkald,« siger politichefen til Die Welt og understreger, at intet tydede på, at de var ude efter andet end penge.

Det tyske medie Die Welt har dog et billede fra den 39-åriges Facebook-profil fra januar i år, som indeholder et mystisk citat:

’Jeg er sådan en ven, der hjælper dig med at få lig til at forsvinde. Men hvis du joker med mig, så tænk på det: Jeg ved, hvordan man får et lig til at forsvinde!’

Den 61-årige har tilstået, men den 39-årige har indtil videre ikke forholdt sig til anklagen.