Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tirsdag fik familien Nørskov Nielsen den glædelige nyhed, at Fyns Politi havde fundet deres stjålne harddisk med op mod 8.000 billeder af kræftramte Tobias. Den dårlig nyhed var, at billederne var blevet slettet og erstattet med tyvens filer med porno og musik. Klokken 16 blev Tobias' far ringet op af politiet, der kunne fortælle ham, at det havde lykkedes teknikere at genskabe billederne.

- Jeg havde aldrig turde håbe på, at harddisken kom tilbage, og vi kunne få billederne igen. Det er sådan noget, man ikke forventer kan lade sig gøre, siger Jesper Nørskov Nielsen, Tobias' far, til bt.dk.

I sommer fik den fem-årige kræftsyge dreng Tobias stjålet en PlayStation, en iPhone og en computer fra en isolationsstue på Universitetshopitalet i Odense, mens familien var til fysioterapeut i 40 minutter på selvsamme hospital. I dag fandt Fyns Politi tingene igen takket være et anonymt tip.

Mange minder

Den stjålne harddisk indeholdte mange minder helt tilbage fra Tobias var spæd og fra før, at han blev syg. Der var blandt andet de første billeder af Tobias og hans søster i bad, og billeder fra den dag Tobias havde været på sygehuset første gang. Alle sammen nogle billeder, der betyder meget for familien og ikke mindst Tobias.

- Tobias og jeg har brugt så mange timer på at kigge på billeder. Når han ser de første billeder af sig selv som syg, sidder han altid med tårer i øjnene. Han synes, at det er så synd for den lille dreng på billedet, der græder, men det er jo han selv. Det er så rørende, og jeg blev så ked af det, da billederne blev stjålet, siger Jesper Nørskov Nielsen.

Har fået ny iPad og PlayStation

Siden Tobias blev bestjålet i slutningen af juli, har familien modtaget stor støtte på både Facebook og i deres hverdag. Mange har skrevet, at de var forargede over, at man kunne finde på at stjæle fra en syg dreng, men familien har også mærket støtten helt tæt på.

- En sød dame fra Fyn har foræret Tobias en iPad. Det var simpelthen så fedt, for det er noget, han kan bruge, selvom han har motoriske vanskeligheder. Og så er der en fra Slangerup, som har givet ham en PlayStation 3. Vi føler, at hele Danmark har støttet os, siger Tobias' far, der er meget overvældet over opmærksomheden.

- Jeg har ikke haft energien til at sige tak til alle, men det vil jeg virkelig gerne. Jeg er rigtig glad for støtten, Jesper Nørskov Nielsen.