Den 31-årige mand, der er mistænkt i drabet på sin 24-årige grønlandske kone og hendes tre årige datter, udvises til Danmark. Det besluttede dommer i US District Courthouse, Brooklyn, New York i går. Udvisningen vil ske, så snart nogle formalia omkring et udvisningspapir er gået i orden.

"Ordren om udlevering til Danmark kom, da den anholdte havde afvist, at der skulle gennemføres en høring, der skulle bevise hans skyld eller uskyld. Dommeren besluttedes straks at han kunne udleveres til Danmark så snart nogle formelle papirer var underskrevet," oplyser en medarbejder ved det amerikanske Justitsministerium til B.T. Under retsmødet sagde Juan Carlos intet. Det var hans advokat der førte ordet.

Juan Carlos Shantes Pinto Clasen er af politiet i Esbjerg sigtet for drabet på Carla Clasen og hendes datter Natuk, Mordet skete en uge efter de havde giftet sig.

Han begravede ligene i en klit til et sommerhus på Fanø. Allerede dagen efter stak han af til Canada via Grønland.

Den drabssigtede Juan Carlos Shantes Pinto Clasen blev i sidste uge anholdt på Long Island, New York. Han blev skygget af det amerikanske forbundspoliti FBI.

Da han gik ind i en bank gjorde politiet forberedelser til at anholde ham. Han forlod igen banken og nu kunne hans bil ikke køre. Han blev anholdt.

En efterforskning viste sig at han levede i New York på falske papirer. Juan Carlos var for mere end et halvt år siden kommet illegalt til den amerikanske millionby. Han var passager på et skib fra Canada.

Børge Bogø, kriminalinspektør i Esbjerg oplyser, at så snart den officielle meddelelse kommer fra USA, sendes der to kriminalfolk til USA for at hente manden.

Han blev ved et retsmøde i Esbjerg fængslet in absentia, så den amerikanske domstol kunne tilbageholde og fængsle manden.