Mange millioner sad klistret til skærmen, da Super Bowl søndag blev spillet i USA.

Men i en af USAs rigeste familier fulgte man særlig spændt med. Den stenrige familien Hunt ejer nemlig vinderholdet. Og det har givet et vanvittigt afkast af sig.

Da 53-årige Clark Hunt søndag kunne stille sig på podiet søndag for at tage imod vindertrofæet, kunne han samtidig sende nogle pæne tanker til sin afdøde far, Lamar Hunt.

Det var nemlig Lamar Hunt, der tilbage i 1959 lagde grundstenen til Kansas City Chiefs, der søndag vandt den populære amerikanske turnering NFL.

Clark Hunt med sin kone og datter.
Clark Hunt med sin kone og datter. Foto: Kirby Lee
Vis mere

Egentlig var det Dallas Texans, som Lamar Hunt grundlagde, men de blev siden til Kansas City Chiefs. De vandt Super Bowl første gang i 1969, men derefter skulle der gå hele 50 år, inden holdet i 2020 atter kunne hive et trofæ hjem til den rige ejerfamilie. Og i 2023 blev succesen altså gentaget.

Og det kan også ses på formuen. Familien Hunts formue er nemlig svulmet med knap 40 milliarder kroner, siden Kansas City Chiefs vandt trofæet i 2020.

I dag er formuen af Forbes vurderet til 143 milliarder kroner. Alene Clark Hunts formue menes at udgøre knap 14 milliarder kroner.

Og Kansas City Chiefs, der ejers af Clark Hunt samt hans tre søskende, er knap 26 milliarder kroner værd. Det er ifølge Forbes et afkast på over 14 millioner procent af orginalværdien i forhold til, hvad det kostede at etablere holdet tilbage i 1959.

Clark Hunt med Super Bowl trofæet.
Clark Hunt med Super Bowl trofæet. Foto: CAROLINE BREHMAN
Vis mere

Super Bowl vinderne er dog ikke familiens Hunts eneste og bedste investering. Formuen blev grundlagt på en virkelig heldig hånd tilbage i 1930erne.

Clark Hunts farfar, H. L. Hunt, var en ivrig pokerspiller, der tilsyneladende også vandt en del.

Gevinsterne brugte han dengang på at opkøbe land i Texas, der senere skulle vise sig at indeholde store mængder olie.

Han blev stenrig og kunne i 1957 kalde sig en af USAs otte rigeste mænd. Han var så succesfuld, at han fik imponeret en anden meget rig amerikaner – nemlig USAs dengang rigeste mand, Jean Paul Getty.

H. L. Hunt med sin kone, Ruth, i 1965.
H. L. Hunt med sin kone, Ruth, i 1965. Foto: Ed Kolenovsky
Vis mere

»Når man taler om ekstraordinær, uafhængig formue, så findes der kun en mand – HL. Hunt.,« har han udtalt ifølge en bogomtale i The New York Times.

Men alt i H.L. Hunts liv var ikke lutter idyl. Han fik 15 børn med i alt tre koner, hvilket førte til flere arveopgør, da faderen gik bort i 1974.

Det gik dog godt for en del af Hunt-efterkommerne, og da Forbes i 1982 lavede deres første liste over USAs 400 rigeste personer, var hele 11 af Hunt-arvingerne med.

Familiens investeringer gik i forskellige retninger. Mange blev ved olien, men andre forsøgte sig også med hoteller og som i Lamars Hunst tilfælde med sport.

H. L. Hunt med sin kone, Ruth, i 1965.
H. L. Hunt med sin kone, Ruth, i 1965. Foto: Ed Kolenovsky
Vis mere

Hunt-familien ejer udover Kansas City Chiefs også aktier i flere andre NFL-klubber, ligesom de ejer dele af baskethold og almindelige fodboldhold – såkaldte 'soccer'-hold – i USA.

Clark Hunt er gift med Tavia Shackles, og de har tre børn. Både hans kone og hans datter har vundet titlen i skønhedskonkurrencen 'Miss Kansas'.