Synes du også, der er et eller andet bekendt over dem?

Så er du næppe den eneste. Der gemmer sig nemlig flere etablerede stjerner og musikere blandt de otte deltagere, der kæmper om at vinde dette års danske Melodi Grand Prix.

Det står klart, efter de otte sange torsdag blev afsløret i grandprix-legenden Jørgen de Mylius' radioprogram 'Det gode selskab' på DR-kanalen P5.

En af deltagerne er sangeren Christian Juncker, der er kendt under kunstnernavnet 'Juncker'. Han brød for knap to årtier siden igennem lydmuren herhjemme med storhittet 'Mogens og Karen', som siden blev fulgt op af sange som 'Hvis Din Far Gir Dig Lov' og 'Sotte Voce'.

Her ses sangeren Juncker.
Her ses sangeren Juncker. Foto: DR
Vis mere

De senere år har han især været kendt som manden bag sangene til den populære programserie 'Kurs mod fjerne kyster', hvor sangen 'Havana' især blev genoplivet.

Juncker er dog ikke den eneste deltager, der har flere radiohits på samvittigheden.

Det samme har også Patrick Dorgan, der stiller op med sangen 'Vinden Suser Ind'.

Det er dermed også første gang, at sangeren – der debuterede på den danske musikscene for seks år siden og efterfølgende har været uundgåelig på radiostationerne med hits som 'Marilyn' og 'I'm The One' – synger en sang på dansk.

Her ses sangeren Patrick Dorgan.
Her ses sangeren Patrick Dorgan. Foto: DR
Vis mere

Sideløbende med det danske Melodi Grand Prix har man gennem mange år også afholdt børnenes MGP.

Og i år stiller to af de tidligere deltagere også op.

Faktisk kan den ene fejre 20 års jubilæum i år. Der er nemlig tale om Morten Fillipsen, der smeltede pigehjerter landet over, da han i 2002 sang sig til en andenplads i konkurrencen med sangen 'Du' Ikk' Som De Andre Pi'r'.

Siden har han blandt andet spillet og optrådt med bandet The Grenadines – som også Laurits Emanuel, der udgjorde den ene halvdel af vinderbandet fra sidste år, Fyr & Flamme, har været en del af.

Her ses Morten Fillipsen.
Her ses Morten Fillipsen. Foto: DR
Vis mere

Mens Morten Fillipsen måtte se sig slået på målstregen, endte Emma Pi med at stå helt øverst på sejrsskamlen til børnenes MGP med sangen 'Du Ser Den Anden Vej' i 2014.

Nu stiller hun op sammen med sin far, Rasmus Hedeboe, med sangen 'En Skønne Dag'.

Ikke nok med det, så stiller en af landets mest kendte trommeslagere – der faktisk har medvirket på en tidligere Melodi Grand Prix-vindersang – også op i år.

Der er tale om Ihan Haydar, der blev landskendt herhjemme i 2012, da hun brød igennem som en del af bandet L.I.G.A. og derudover også var en del af Soluna Samays band, der vandt det danske Melodi Grand Prix i 2012 med sangen 'Should've Known Better', som endte på en 23.-plads til det efterfølgende Eurovision.

Her ses bandet Der Var Engang.
Her ses bandet Der Var Engang. Foto: DR
Vis mere

Hun stiller i år op som en del af den nye gruppe 'REDDI' med sangen 'The Show'.

Det er dog bestemt ikke fordi, man skal være et kendt navn, før at man kan stille op til grandprixet, og tidligere år har man også set, at ganske ukendte navne er løbet med sejren for næsen af de etablerede kunstnere.

Gruppen Reddi.
Gruppen Reddi. Foto: DR
Vis mere

Det er derfor meget muligt, at vi fremover stifter endnu bedre bekendtskab med gospelgruppen Conf3ssions, der stiller op med sangen 'Hallelujah', eller med den biologistuderende Josie Elinor og den tømrerudlærte Jack Warren, der fremfører sangen 'Let Me Go', eller med navne som Zacdaddy, Beefsupreme, Spytclaus og DJ Speakr, der tilsammen danner gruppen Fuld Effekt, som står bag sangen 'Rave med de hårde drenge'.

Her ses Conf3ssions.
Her ses Conf3ssions. Foto: DR
Vis mere

Her ses duoen Josie Elinor & Jack Warren.
Her ses duoen Josie Elinor & Jack Warren. Foto: DR
Vis mere

Her ses gruppen Fuld Effekt.
Her ses gruppen Fuld Effekt. Foto: DR
Vis mere

Det danske Melodi Grand Prix finder sted lørdag den 5. marts klokken 20 på DR1.