Hvis vægtens viser stadig står på samme sted, uanset om du knokler og knokler, er det måske tid til at se på din fedtforbrænding.

- For at øge din forbrænding skal du spise sund og naturlig kost med en masse grøntsager, knap så meget kød og lidt kartofler. Jo mere du træner, jo mere vil din appetit skærpes, men du kan aldrig lave en hundrede procent fedtforbrænding, siger løbecoach Henrik Andersen fra Dinform.dk.

Nå dine mål - få 14 dages gratis træning hos DinForm
 
Kosten er altså rigtig vigtig for at holde fedtprocenten nede. Start med en solid morgenmad, drik masser af vand i løbet af dagen og spis gerne stærk mad og fiberrig kost. 

Når du øger din kondition, øger du også automatisk din fedtforbrænding. Vi slækker som regel på de tre energikilder: kulhydrater, protein og fedt. Sidstnævnte kan forbrændes i uanede mængder, men det kan de andre grupper ikke.

- Fedtforbrændingen øges, når du kommer i bedre form og når du løber længere og længere ture, men jo hurtigere du løber, jo mere kulhydrat forbrænder du, siger Henrik Andersen

Bliv medlem af løbeklubben og test din form. Tilmeld dig i dag for kun 9 kr

Det kan også være en god ide at få masser af søvn og generelt at sørge for at få stresset af. Flere undersøgelser på blandt andet tvillingepar har vist, at en ordentlig nattesøvn betyder alverden for fedtprocenten i modsætning til at være i søvnunderskud.

Lær om søvn i Chris MacDonalds store søvnskole