Ingen af dem har lyst til at udtale sig. De vil blot fastslå, at de nægter sig skyldige. Nægter, at det er dem, der torsdag aften overfaldt to mænd på Christiania.

En 25-årig og en 32-årig mand tog fredag ved middagstid plads i Dommervagten i Københavns Byret. Det samme gjorde tre kvindelige pårørende, der med tårer i øjnene lyttede til den sigtelse, der er rejst mod de to.

I den lyder det, at de er mistænkt for at have forsøgt at dræbe to andre mænd.

Den ene af de to blev ifølge politiet stukket i både armhulen og i baghovedet tre gange – og havde efterfølgende en spids genstand siddende i kraniet. Den anden blev stukket i hånden og fik i den forbindelse revet flere sener over.

Ifølge B.T.s oplysninger har begge de to tilskadekomne mænd tilknytning til den forbudte bande Loyal to Familia.

Knivoverfaldet fandt ifølge sigtelsen sted omkring klokken 17.30 torsdag på Pusher Street

29 minutter senere blev de to mænd anholdt, og dagen derpå er de altså blevet fremstillet i grundlovsforhør og efterfølgende varetægtsfængslet de kommende 24 dage.

På grund af efterforskningens tidlige stadie foregik størstedelen af grundlovsforhøret bag lukkede døre efter anmodning fra anklageren. Sagens detaljer holder politiet dermed for sig selv indtil videre.

Ifølge B.T.s oplysninger var det dog en strid om hashsalg, der gik forud for overfaldet. Tidligere på dagen torsdag forsøgte personer med tilknytning til bandemiljøet at starte en hashforretning i Pusher Street uden forudgående aftale.

De pågældende blev bortvist fra Christiania, men det førte efterfølgende til et slagsmål, hvor de to mænd med bånd til LTF blev ramt af knivstik.

Lyt til B.T.s kriminalpodcast 'På fersk gerning' her eller dér, hvor du plejer at høre podcast.