Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En 54-årig tiltalt for socialbedrageri tog det mildt sagt ilde op, da han blev anklaget ved retten i den sydtyske by Dachau

54-årige Rudolf U. fra Dachau i det sydlige Tyskland tog onsdag springet fra social bedrager til morder, skriver bild.de

Det skete, da han stod som tiltalt i en retssag og reagerede ved pludselig at rejse sig op og affyre en pistol mod dommeren.

Den 54-årige sigtede ramte dog ikke sit mål. Til gengæld ramte han den offentlige anklager, der sad skråt bag dommeren med tre skud.

Den blot 31-årige jurist omkom kort efter på hospitalet.

LÆS OGSÅ:

Det var tredje retsmøde i sagen mod Rudolf U. der i følge bild.de, var usoigneret og sagen igennem havde opført sig meget aggressivt over for såvel anklager som dommer og sågar sin egen forsvarer, der på et tidspunkt måtte rykke væk, fordi hun ikke ville sidde ved siden af sin klient.

Alligevel var der ingen sikkerhedsforanstaltninger i retten. Rudolf U. kunne uhindret vandre ind i retssalen med sin pistol i lommen.

LÆS OGSÅ:

Efter skyderiet blev han overmandet af to betjente, som var til stede i retten. Dog var de ikke ansvarlige for sikkerheden. De var blot indkaldt som vidner.

Det er ikke første gang, at et retsmøde i Bayern er endt i et blodbad.

I 2009 gik en mand ligeledes amok i en retssal og skød vildt omkring sig. Han nåede at skyde sin kone og at såre to andre mennesker alvorligt, inden han begik selvmord.

Andre læser også