Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I seks år har den 53-årige Ibro Barudzija fra Kolding været på flugt fra politiet, fordi han skød sin egen søn. I dag blev han fængslet ved retten i Kolding.

Den 6. december 2005 sad familien Barudzija samlet i deres lejlighed i Kolding. Til stede var en familiekonsulent fra kommunen. En af de ting, der skulle tales om, var den forestående skilsmisse mellem Ibro Barudzija og dennes hustru.

Pludselig trak den dengang 47-årige familiefar en pistol og skød sin 17-årige søn i maven, hvorefter han stak af og forsvandt sporløst i sin gamle Opel Vectra.

Siden har Ibro Barudzija været på flugt fra politiet. Eller det vil sige indtil midt i december, hvor politiet i Sarajevo i Bosnien-Hercegovina anholdt ham i en sag, der hører til i afdelingen for småkriminalitet.

I går kom han med politiets mellemkomst tilbage til Danmark. Og i dag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding og varetægtsfængslet for fire uger.

Han en nægter, at han havde til hensigt at dræbe sin søn, men nægter i øvrigt at udtale sig til retten.

Læs også:

Man kan forestille sig, at betjentene i Sarajevo - hvor familien oprindeligt kommer fra - blev en smule overraskede, da det gik op for dem, at den 53-årige landsmand var eftersøgt for drabsforsøg i Danmark.

- Politiet i Sarajevo kontaktede os midt i december og fortalte, at de havde anholdt Ibro Barudzija, og at vi skulle skynde os at kræve ham udleveret, da de ellers ville sætte ham på fri fod, inden for et par dage, fortæller vicepolitikommisær Carsten Ørum til bt.dk.

- Det er vi glade for. Ikke mindst fordi, det viser, at det internationale politisamarbejde virker - også når vi kommer så langt over østpå.

Klokken 11 i dag blev Ibro Barudzija fremstillet i grundlovsforhør med seks års forsinkelse og kan se frem til at skulle tilbringe en del år bag tremmer.

Ibro Barudzijas nu 23-årige søn overlevede drabsforsøget og har i dag ingen fysiske mén efter episoden.

Andre læser også