To unge mænd på henholdsvis 22 og 23 år reddede i går eftermiddags en 91-årig kvinde ud af hendes brændende rækkehus på Gammelhave i Birkerød. De indstilles nu af politiet til en dusør.

Politiet betragter det som en sand heltegerning, da to unge mænd i går uden at tænke over det kravlede direkte ind til flammerne for at redde livet på en 91-årig kvinde.

- Hoveddøren var ikke låst, så de råbte ind i huset for at høre, om der var nogen. Kvinden var heldigvis ikke bevidstløs, så hun svarede, og de to unge mænd lagde sig ned på alle fire og kravlede ind under røgen. De fandt kvinden og fik hende derefter reddet ud.

Det kunne ellers være gået helt galt. Køkkenet i kvindens rækkehus er totalt udbrændt, og også i stuen er der store skader. Det formodes, at branden opstod i nærheden af komfuret - sandsynligvis i emhætten, men politiet kender endnu ikke den konkrete brandårsag.

- Det, at de to unge mænd redder en person ud af flammerne, bør udløse en eller anden form for påskønnelse. Derfor har vi indstillet dem til at få en dusør, fortæller Palle Jørgensen.

Kvinden blev med det samme kørt til Rigshospitalet til observation for røgforgiftning.