Københavns politi står uforstående over for Helene Sørensens forsvinden.

Politiet er ét stort spørgsmålstegn i sagen om den 48-årige Helene Sørensens forsvinden.

Sporene stritter i alle retninger, men et af dem sender politiet helt ind til valgurnerne på Oehlenschlægersgades Skole i København, hvor Helene netop tog hen for at stemme til kommunalvalget, før hun pludselig forsvandt.

- En kvinde hævder at have stået i kø med Helene, før de skulle til at stemme. Lige nu er vi ved at finde ud af, om hun rent faktisk nåede at sætte sit kryds, siger Frank Thyge Andersen, politiassistent ved Københavns Politi og leder af efterforskningen.

Set mange steder

Politiet tager i første omgang henvendelsen med forbehold. Efter TV2-programmet 'Station 2' mandag aften efterlyste Helene Sørensen, har man nemlig modtaget opkald fra folk, der har set Helene i alle afkroge af landet. Fra Hvidovre til Brønderslev, videre til en bus mellem Frederikshavn og Aalborg.

- Vi har været hele vejen rundt og er allerede ved at løbe tør for muligheder. Vi har afhørt alle, der har haft berøring med Helene, men vi må samtidig konstatere, at hun er en meget privat person. Hendes hverdag bestod for det meste af gåture mellem hendes hjem og den kirke, hun kom i, siger Frank Thyge Andersen og fortæller, at man forgæves har eftersøgt Københavns Havn for at se, om hun skulle være der.

-  Helene er alvorligt psykisk syg. Hun lider af skizofreni, og da hun i øjeblikket har været uden medicin længe, vil hun få det dårligere og dårligere. Der er ingen indikationer på, at der er sket noget strafbart – men heller ikke det omvendte. Alle muligheder er åbne, slutter Frank Thyge Andersen.