Offer for knivdrab ændrede adfærd i sine sidste måneder

Moderen til den 33-årige kvinde, der lørdag formiddag blev knivdræbt af sin kæreste i Svendborg, beskylder nu sin tidligere svigersøn for hjernevask.

Den dræbte mor til to blev kæreste med den nu drabssigtede ’DS’ ved juletid sidste år: Kort efter flyttede de sammen i hendes lejlighed på den stille Badstuestræde i Svendborg. På Facebook erklærede de deres store kærlighed, og udadtil var de lykkelige, men på flere hundrede kilometers afstand fornemmede moderen snart at noget var galt.

- Hun holdt pludselig op med at snakke med sin familie. Hun og jeg plejede at tale i telefon to eller tre gange hver dag, men det holdt op næsten fra den ene dag til den anden. Hun ringede ikke, og hun besvarede heller ikke telefonopkald. Kort efter fik jeg at vide, at hun havde ændret sit navn. Der havde ikke været nogen former for konflikter, så jeg kan ikke tro andet end, at det er ham, der har manipuleret hende til at bryde kontakten. Det var ekstremt frustrerende for hele familien, men der var ikke noget at gøre, fortællere moderen til BT.

Fortællingen afbrydes flere gange af gråd, men hun ønsker at fortælle om forløbet i håb om at andre kan lære af datterens tragedie.  

I de sidste to måneder op til den forfærdelige nyhed lørdag formiddag havde datteren og den øvrige familie slet ingen kontakt.

Gennem venner hørte moderen at den nu dræbte kvinde i denne periode ikke alene skiftede navn, men i vid udstrækning også fremtoning og adfærd. Håret blev farvet, og et feminint hjem præget af børn, nips, skæve vinkler og genbrug blev stort set ryddet og fyldt med moderne inventar med rene linjer.

- Jeg kan ikke lade være at bruge ordet hjernevask, når jeg tænker på det, der skete med hende. Hun forandrede sig så grundlæggende, at det ikke bare kommer af sig selv. Men sandheden er jo desværre, at jeg ikke ved med sikkerhed, hvad der er sket, fordi hun ikke ville snakke med mig, fortæller moderen.

At noget ændrede sig grundlæggende for den nu dræbte mor til to er der dog ingen tvivl om. Flere venner af den afdøde bekræfter således forløbet overfor BT. De mener, at den 33-årige kvinde inderst inde var bange for sin samlever, som er psykisk syg og flere gange tidligere er dømt for alvorlig kriminalitet.

Den drabssigtede kontaktede selv politiet via sin advokat efter drabet. Han er nu varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling.