I mere end et år har Nordsjællands Politi undersøgt alvorlige anklager mod Karsten Ree. Anklager, der blev fremsat af en tidligere kvindelig ansat, som Karsten Ree har haft et forhold til. Nu er anklagerne droppet og rigmanden kan ånde lettet op.

Rigmanden blev i august sigtet for menneskehandel efter straffelovens § 262 a, men den unge kenyanske kvindes oprindelige anklager mod ham var endnu mere vidtgående, fortæller Karsten Ree til BT.

»De har givet hende en liste med forbrydelser, man kan begå, og hun har stort set sat kryds ved det hele. Det var en morbid løgn. Jeg blev blandt andet beskyldt for gentagne voldtægter over en nat. Man bør jo ikke lave grin med det, men jeg føler mig næsten smigret over alt det, jeg fysisk skulle være i stand til,« fortæller Karsten Ree, der efter at være blevet renset af politiet har overskud til at grine lidt ad sagen.

Men da anklagerne mod ham kom frem i pressen, var der ikke meget at grine ad.

»Det var meget stødende, at det kom ud i pressen. Mine forretningsforbindelser har jo tænkt ’hvad helvede’. Folk, jeg har relationer til, men ikke har kontakt til i det daglige, sidder som et stort spørgsmålstegn og tænker, man er småpsykopat,« siger Karsten Ree.

Se også: Rigmandsfejde i Tivoli for åben skærm: 'Har du bestilt havregryn, Axel?'

Men nu har Nordsjællands Politi altså droppet at tiltale ham for menneskehandel.

»Vi har opgivet at rejse sag. Der er ikke noget menneskehandel i det,« siger anklager Bente Schnack til BT.

Karsten Ree blev for alvor kendt i offentligheden, da programmet ’Janni og Karsten’ blev vist på Kanal 5. Anklagerne mod Karsten Ree ramte BT og andre medier, netop som programmet skulle have premiere. Dengang ønskede han ikke at kommentere sagen over for BT, men det vil han gerne nu:

»Jeg er selvfølgelig meget lettet. Da sagen kom frem, havde jeg ikke lyst til at tale om den, fordi det var så modbydeligt. Det er stødende ad helvede til. Kan du forestille dig noget værre end at blive anklaget for voldtægt? Folk, der gør den slags, bliver jo overfaldet på gaden«, siger Karsten Ree.

Anklagerne mod rigmanden udsprang af hans forhold til en ung kenyansk kvinde, der arbejdede på hans farm, Karen Blixen Camp, i Kenya. Kvinden boede i tre måneder hos Karsten Ree, mens Udlændingestyrelsen behandlede hendes arbejdstilladelse. Herefter flyttede hun til Karsten Rees zoologiske have, Ree Park i Ebeltoft, hvor hun skulle være trainee. Her begyndte det at gå galt, fortæller Karsten Ree:

»Først fik hun udslæt, så fik hun spisevægring, så fik hun mavesår, og til sidst gik hun i sultestrejke. På et tidspunkt sagde jeg: Jeg har ansvaret for dig, og nu skal du hjem,« fortæller Karsten Ree.

Han købte en billet til hende, men hun tog aldrig med flyveren, og til sidst stak hun af. Siden fik hun kontakt til foreningen HopeNow, der hjælper handlede kvinder. Trods de injurierende anklager, agter Karsten Ree ikke anlægge sag mod den kenyanske kvinde.

»Hun er en fattig afrikaner, og man kan ikke klippe håret af en skaldet,« siger han. Han overvejer dog, om han kan få HopeNow til at betale sine advokat-omkostninger.

Den 69-årige rigmand blev milliardær, da han solgte Den Blå Avis til eBay for 2,1 milliarder kroner. En del af formuen forsvandt i et par uheldige investeringer i Amagerbanken og Cimber Air.

Milliardærens forretningsemperium drejer sig i dag udover aktiehandel også om non-profit-projekter som et ethanolprojekt i Grenå Kommune, velgørenhedsarbejde i Afrika og driften af ’Ree Park’ i Ebeltoft.