En person kom til skade ved branden, da han forsøgte at redde nogen af de andre ud, og han er indlagt på hospitalet til behandling for brandskader. Han er ifølge politiet uden for livsfare.
En person kom til skade ved branden, da han forsøgte at redde nogen af de andre ud, og han er indlagt på hospitalet til behandling for brandskader. Han er ifølge politiet uden for livsfare. Foto: Claus Hansen / Folketidende

Ilden var voldsom og ubarmhjertig, da den fredag aften fik fat i et hus i Nakskov. Fire mindreårige børn og en voksen mistede livet i flammerne, mens husets ejer desperat løb rundt på villavejen og forgæves tryglede om hjælp.

»Hjælp! Det brænder, det brænder!«

Mens flammerne stod ud af førstesalen på huset i Nakskov, løb ejeren, der er familiefar, rundt ude på gaden og råbte om hjælp, efter han havde reddet sig ud af huset.

Det fortæller en nabo, som blev vidne til det flammende mareridt, der ifølge Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi endte med at koste fire mindreårige børn og en voksen person livet.

En person kom til skade ved branden, da han forsøgte at redde nogen af de andre ud, og han er indlagt på hospitalet til behandling for brandskader. Han er ifølge politiet uden for livsfare.

»Han var fuldstændig i chok. Han råbte og skreg,« fortæller naboen til bt.dk.

Branden var ifølge politiet meget omfattende, og den udviklede sig så hurtigt, at det ikke var muligt at redde de fem personer ud, der befandt sig på første sal i villaen.

Det har endnu ikke været muligt at identificere de fem omkomne, og politiet kan derfor ikke sige noget om, hvilke relation de fem omkomne og ejeren af huset har med hinanden.

Politiet har dog en formodning om deres identitet, fortæller vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland Falster Politi, Søren Ravn-Nielsen, til bt.dk.

»Men fordi vi ikke har fået en endelig identifikation på dem, kan vi ikke gå ud med det endnu,« siger han.

Klokken 10 lørdag formiddag gik de brandtekniske undersøgelser i gang. Politiet formoder ikke, at der er tale om en forbrydelse og arbejder ud fra, at der er tale om en ulykke.

»Vi arbejder stadig på stedet derude, men det, vi foreløbigt kan konkludere, er, at der ikke er noget, der tyder på en forbrydelse, men at det er et tragisk uheld. Det er frygteligt,« siger Søren Ravn-Nielsen.

Manden var den eneste, der slap ud af det brændende hus med livet i behold.

»Jeg bor lige ved siden af og kender ejeren godt. Derfor sidder jeg også lidt tilbage med en tom følelse indeni. Jeg kunne intet gøre for at hjælpe ham, flammerne havde allerede taget huset,« siger naboen, der selv er dybt rystet over hændelsen.

Politiets efterforskere arbejder fortsat med undersøgelser på brandstedet sammen med brandteknikere og retsmedicinere for at få fastlagt, hvad der var årsag til branden.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi modtog anmeldelsen om den kraftige brand fredag aften klokken 22.17. Politiet blev nødt til at vente på, at villaen var kølet så meget ned, at brandteknikkerne kunne komme ind og arbejde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.