Skuddramaet i den midtjyske landsby Vorgod mellem Herning og Ringkøbing trak helt bogstaveligt et langt blodspor efter sig, efter der natten til tirsdag kort efter klokken halv fire blev affyret to skud og anvendt kniv i et hus på Torvegade lige bag kirken i den lille by. Politiet gætter på et jalousimotiv.

En 48-årig mand, som ifølge bt.dk's oplysninger og politiets pressemeddelelse er husets mandlige beboer, måtte efter at være blevet ramt på armen og hoften flygte for sit liv ud gennem et vindue, hvorefter det lykkedes ham at komme væk fra stedet og undervejs led et betragteligt blodtab hele vejen op ad Torvegade.

Kvinden, 46, der ligesom sin mandlige kæreste overlevede dramaet, hoppede i modsætning til ham ikke ud gennem det åbenstående vindue men fik søgt ly et andet sted efter hun var blevet snittet med en dolk, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse. Tirsdag formiddag efter behandling blev hun afhørt af efterforskerne fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den tredje implicerede i dramaet er en 50-årig mand fra Herning, der tidligere har været kæreste med kvinden. Han opsøgte hende mens hun sov med sin nye kæreste, den 48-årige, sent natten til tirsdag, skriver politiet i pressemeddelelsen. Det er denne mand, der blev fundet død i huset, da politiet ankon til adressen.

Tidligere tirsdag var politiet yderst sparsomme med oplysninger. Men efter de første afhøringer og undersøgelse går politiets teori på et jalousimotiv.

'Den 46 årige kvinde og den 48 årige mand sov i soveværelset i huset i Vorgod, hvor den 50 årige mand fra Herning omkring klokken 03.40 trængte ind i soveværelset. Den 50 årige medbragte en dolk og et oversavet jagtgevær og afgav et skud mod den 48 årige mand. Han blev ramt på hofte og arm, men alligevel lykkes det ham at flygte til over til en bekendt,' skriver politiet i pressemeddelelsen og forklarer, at den kvinden efter at være blevet påført skade med en dolk flygtede fra stedet.

'Kort efter kunne vidner høre, at der blev afgivet skud inde i huset. Efterfølgende fandt politiet den 50 årige død inde i huset. Det er politiets opfattelse, at den 50 årige – efter at have skudt mod den 48 årige mand og påført den 46 årige kvinde knivstid – har begået selvmord,' lyder det videre fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiets kriminalteknikere, et stort antal betjente og fra tirsdag ved middagstid også en retsmediciner er på stedet og arbejder inde i det lille hus. Også balistiske eksperter, som kort før klokken 13 er ankommet fra København, arbejder inde i huset.

Kriminalteknikernes udstyr står linet op i en række på bagsiden af huset mellem beboerens store havegrill og et sæt havestole. Imens nogle af teknikerne er i gang indenfor, er andre i gang med at nærstudere affaldet i skraldespanden udenfor for at lede efter flere mulige tekniske spor.

Politiet forventer, at størstedelen af de tekniske undersøgelser er afsluttede sidst på eftermidagen tirsdag. Først derefter vil politiet udtale sig yderligere.