Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Nordsjællands politi har netop oplyst til bt.dk, at den 19-årige pige, der fredag omkring kl. 16 blev banket og bortført fra Frederiksværk Station er blevet fundet på Amager. To personer er nu anholdt i sagen.

Den 19-årig pige er fundet i god behold i en lejlighed på asylcentret Kongelunden på Amager, efter at hun tidligere fredag blev bortført i Frederiksværk. Det oplyser vagthavende ved Nordsjællands Politi Bruno Witting-Hansen til Ritzau.

- Hun er selvfølgelig chokeret, men har det godt efter omstændighederne. Hun blev fundet sammen med en person, som nu er anholdt, siger han.

Dermed er der nu to anholdte i sagen.

Den 19-årige pige, der stammer fra Syrien, var ude at gå med sin mor, da tre mænd med udenlandsk udseende sprang ud og overdængede pigen med slag og spark, før de tvang hende ind i bilen og kørte væk.

- Overfaldet skete nær Frederiksværk Station. Vidner har fortalt os, at det var ret voldsomt. Derfor arbejder ud fra den teori, at der ligger noget ret alvorligt bag, forklarer vagtchefen til bt.dk.

Efter bortførelsen startede en massiv politijagt efter bortførernes bil. Umiddelbart efter bortførelsen jagtede politiet bortførerne i deres bil, men de slap væk.

En forbipasserende borger fik øje på bilen på Motorring 3 i København og fik dirigeret politiet frem til den. Men da den første patruljevogn dukkede op i bakspejlet, stak bilen af med 200 kilometer i timen forbi afkørslen ved Buddinge og videre nordpå.

- Vi eftersatte den på Motorring 3, men den slap væk ved Buddinge, siger vagtchefen hos Nordsjællands Politi til bt.dk.

Ifølge TV2 News blev bortførernes bil standset ved 22-tiden, men da var der ingen spor af den 19-årige syriske pige. Ifølge TV2 News blev en person anholdt, da bilen blev standset på Kongevejen i Helsingør.

Ifølge Nordsjællands Politi bor pigen normalt i asylcentret Auderødlejren. Politiet troede i første omgang, at pigen var 16 år gammel og fra Afghanistan, men efterhånden som afhøringen af pigens mor skred frem, fik politiet mere præcise informationer om både pigen og overfaldet.

- Det viser sig, at hun er 19 år, og de er begge fra Syrien. Overfaldet skete kl. 15.45 ved Frederiksværk station, forklarede vagtchefen tidligere på aftenen.

Politiet har endnu ikke løftet sløret for, hvad bortførelsen har handlet om.

Centerleder: Beboere kan være truede

Ifølge lederen af Center Auderød, hvor den bortførte pige bor, kan det ikke udelukkes, at flere af lejrens beboere er truet.

- Det er en flygtningelejr, og de her mennesker er generelt meget udsatte. Det kan derfor ikke udelukkes, at der er nogle af dem, der lever med trusler. Vi har for eksempel tidligere haft eksempler på beboere, der ikke vil filmes, når journalister besøgte lejren, da de var bange for at blive genkendt i deres hjemland, siger centerleder Flemming Møller Henriksen til bt.dk. Han ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag.

Har du oplysninger i sagen, så tip B.T. her

Andre læser også