Lørdag kunne BT afsløre, at en 20-årig sindssyg drabsmand flygtede under en gå-tur på det retspsykiatriske hospital i Risskov mindre end to måneder efter sin dom.

Og mens den 20-årige siden har meldt sig selv, viser det sig nu, at endnu en patient blev meldt 1. august efter at være flygtet på samme måde. Men det har hidtil været holdt skjult for offentligheden, fordi hospitalet aldrig registrerede flugten. 

- Det er korrekt, at en patient den 1. august stak af under ledsaget udgang, og ham har vi ikke set siden, oplyser hospitalets oversygeplejerske Mette Krøyer til BT.  

Heldigvis for hospitalet, viser det sig nu, at det er lykkedes ordensmagten at fange manden.
 
- Vi fangede ham i Tyskland i sidste uge, og der sidder han fængslet nu. Grunden til vi ikke har informeret hospitalet om fangsten er, at vi lige vil have ham hjem til Danmark først, forklarer Steffen Rovsing fra Østjyllands Politi.  
Men selvom man altså har haft en potentiel farlig mand på fri fod i næsten fire måneder, har man heller aldrig oplyst dette til regionens ledelse i form af driftdirektør i Psykiatri og Social Gert Pilgaard Christensen.

- Det kender jeg ikke noget til, men det burde jeg have hørt om, hvis det er rigtigt, siger han. 

Hospitalet, der huser nogle af Danmarks farligste behandlingsdømte patienter, har de senere år haft store problemer med de mange flugter. I 2010 havde man fx 44 tilfælde, hvor patienter enten stak af eller glemte at møde op efter udgang.

Hospitalsledelsen afviser dog, at man har forsøgt at dysse problemerne ned, ved at skjule flugterne. 
 
Hvorfor har I ikke oplyst dette til regionsdirektøren?

- Fordi, han forholder sig til de tal, han får oplyst af os. Og der er beklageligvis sket en fejl i vores registrering af det her. 
Er I ikke bare ikke ude på at dække over, hvor mange patienter der faktisk stikker af? 
- Nej, det er vi bestemt ikke. Der er sket en fejl, og længere den ikke. 

Hvor mange andre undvegne patienter er ikke blevet registreret?
- Det er det vi nu er ved at få kigget på.