Arbejdsdirektoratet foretog natten til torsdag en storstilet razzia i Københavns Lufthavn. Målet var at fange sociale bedragere.

Under beskyttelse fra politiet i lufthavnen gennemførte Arbejdsdirektoratet tilsyn ved en række flyafgange til Syrien og Tyrkiet. 

I alt 261 personer blev tjekket og ud af dem bliver der nu rejst sager mod 63. 

Arbejdsdirektoratet skal nu tage stilling til om de har brudt loven ved at rejse ud af Danmark samtidig med at de modtager kontanthjælp eller dagpenge. Ifølge de gældende regler skal man som kontanthjælpsmodtager stå til rådighed for arbejdsmarkedet og må kun forlade landet, hvis der ekstraordinært er givet tilladelse til det.

Razziaen i Københavns Lufthavn er et led i kampen for at komme socialt bedrageri til livs. Beskæftigelsesministeren fremlagde sidste år en rapport med konkrete initiativer i kampen mod socialt bedrageri. Blandt nøglepunkterne er et øget tilsyn i danske og udenlandske lufthavne.

Det er kun 14 dage siden, Arbejdsdirektoratet foretog en lignende razzia i Københavns Lufthavn. Her fandt direktoratet frem til 72 personer ud af 600 som de mistænkte for socialt bedrageri.

En razzia i september viste, at 25 ud af 120 personer ikke havde rent mel i posen.