Lyt til artiklen

Da politiet i januar anholdt en mand på Nørrebro, fandt betjentene fire millioner kroner skjult i lejligheden.

En 56-årig mand er i Københavns Byret blevet idømt fem års fængsel og udvisning for bestandigt for forsøg på groft hæleri i en sag om godt 224 millioner kroner.

Det oplyser senioranklager Ann Künow fra politiets specialafdeling Særlig Efterforskning Øst.

Da Mohamed Mahmoud Bekri den 6. januar blev anholdt, fandt politiet omkring fire millioner kroner i kontanter i hans lejlighed på Nørrebro.

Men han var mistænkt for at have håndteret langt flere penge.

I to perioder i 2019 og 2020 håndterede han i alt omkring 220 millioner kroner, som han løbende modtog forskellige steder i Københavnsområdet. Senere gav han pengene videre til andre personer.

Han håndterede pengene, selv om han vidste eller måtte gå ud fra, at de stammede fra kriminalitet, lyder det fra Københavns Byret.

Anklagemyndigheden ville have Bekri dømt for hvidvask og forsøg på det. Det ville retten ikke gå med til og dømte ham i stedet for forsøg på groft hæleri.

En af de tre dømmende i domsmandsretten ville frifinde Bekri, da vedkommende ikke mente, at han havde forsæt til at begå noget ulovligt.

Ann Künow er godt tilfreds med onsdagens dom, selv om fem års fængsel er i den lave ende af de fem-syv år hun havde bedt om.

- Jeg er især tilfreds med, at retten fandt, at der var tale om særdeles skærpende omstændigheder efter straffelovens paragraf 88, siger hun.

Hun vil nu nærlæse dommen og overveje, om der kan være grundlag for at anke den.

Bekri har under hele sagen nægtet sig skyldig i anklagerne, og han overvejer også, om han vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/