Det kan få frygtelige konsekvenser, at 100 medarbejdere skal fyres, spår faste skuespillere på Det Kongelige Teater.

- Det er jo ret voldsomt, mener Helle Fagralid, der er fast skuespiller på Det Kongelige Teater om de forestående fyringer af 100 medarbejdere - heraf 35 i den kunstneriske stab.

- Altså vi har jo vidst længe, at der skulle spares, men det er kommet som et chok, at der er indgreb i det kunstneriske personale, siger Helle Fagralid, der er kendt fra blandt andet ’Kongekabale’ og ’Nikolaj og Julie’.

- Vi er jo selve kernen i det, vi laver på teatret. Hvis der ikke er kunstnere til at opføre det, så er der jo intet, siger hun.

Nedskæringerne, der er en konsekvens af den aftale regeringen og de øvrige partier vedtog om teatret i november, skal spare Det Kongelige Teater 97 millioner kroner over de kommende fire år.

Men at det er på personalelønninger, kan overraske Helle Fagralid.

- Jeg synes, det er sørgeligt og trist. Jeg er overbevist om, at man kan spare andre steder end på personalet, for vi får ved Gud ikke høje lønninger, og vi arbejder virkelig hårdt. Vi er ikke den største udgift for teatret, siger Helle Fagralid, men understreger også, at hun ikke kender det præcise budget.

Også Søren Sætter-Lassen, der blandt andet er kendt for at være Tintins stemme, er bekymret over de kommende fyringer, som, han tror, vil forringe niveauet af forestillingerne - både indenfor ballet, skuespil og opera.

- Jeg synes jo, det er forfærdeligt, at personalet skal skæres ned. Når de skærer i balletdansere, operakoret og skuespillerne så begrænser det det kunstneriske udtryk, og nogle forestillinger vil ikke kunne sættes op. Det er jo det, der er det største problem, siger han og slutter.

- Det kan jo gå hen og få frygtelige konsekvenser.

I alt skal der ud over de 100 medarbejdere og skæres tre forestillinger fra om året.

- Det er ret meget, siger Helle Fagralid.

- Med så få forestillinger bliver det svært at præsentere en bred vifte af forestillinger.