Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Aktiv dødshjælp er for hårdt for Jane Aamunds børn

Jeg vil dø. Jeg kan ikke leve med smerterne mere.

Så direkte siger den populære forfatter Jane Aamund det til BT.

Den 77-årige kvinde siger til BT, at hun nu har så kraftige smerter på grund af stråleskader efter kræftbehandling, at dagligdagen er blevet uudholdelig for Jane Aamund. Hun lever et liv med konstante smerter, og ønsker derfor aktiv dødshjælp. Præcis som den 53-årige kvinde Jane Hoffmann, der i januar tog sit eget liv på en selvmordsklinik i Schweiz.

Aamunds tragedie er, at den 77-årige forfatter ikke kan tåle morfin-præparater, og derfor må leve med smerterne fra de stråleskader hun har i kæben og ganen efter behandling for cancer i ganen.

- Jeg kan ikke tåle morfin - ikke nogen smertepræparater, der har med morfin at gøre, og selvom man finder det rigtige smertestillende middel, så kan det ikke lave om på den kæbe der piner mig. Jeg har tandpine og både over- og undermund hele tiden - hele døgnet, siger Jane Aamund til BT.

Men fra børnene skal hun ikke regne med hjælp til sit 'selvmord'.

- Mine voksne børn vil ikke hjælpe mig til at dø. De siger, at det forbyder deres kærlighed. De vil beholde mig længst muligt, siger forfatteren Jane Aamund til BT.

Hun overvejer lige nu alvorligt at få hjælp til assisteret selvmord på klinikken Dignitas i Schweiz. Men hendes børn kan hun ikke få med på tanken.

- Mine børn er bl.a. imod, fordi det er et gråt område, på kanten af det lovlige, og så er kærligheden til mig også den helt store barriere. Jeg vil da også meget nødigt gå imod mine sønners og børnebørns ønsker. Så må jeg jo bare håbe på, at jeg møder en læge eller et hospital, der kan hjælpe, siger Jane Aamund.

KØB BT I DAG OG LÆS STORT INTERVIEW MED JANE AAMUND

Andre læser også