Basim er skuffet og ked af det efter at være blevet fravalgt af Danmarks Radio.

Da DR og TV2 tirsdag aften i denne uge begge optog deres traditionsrige årskavalkader, der bliver sendt på de to kanaler mellem jul og nytår, optrådte sanger og sangskriver Basim til det ene show. Men overraskende nok var det ikke DRs.

Basim har ellers været en af de helt store profiler på DR i år, siden han først vandt Dansk Melodi Grand Prix i marts og siden hen repræsenterede Danmark ved Det internationale Melodi Grand Prix i B&W Hallerne i maj.

Men hvor boet efter det store grandprix-show endnu langt fra er gjort op, har DR tilsyneladende ønsket at lægge afstand til Basim, som ellers fik sit gennembrud netop hos DR – i ’X Factor’ tilbage i 2008.

Ikke alene blev Basim aldrig spurgt, om han havde lyst til at optræde til DRs ’Året der gik’ – han fik heller ikke engang en invitation til blot at overvære showet i Koncerthuset. Det er kommet gevaldigt bag på Basim selv.

Basim vinder overlegent Dansk Melodi Grand i marts med 'Cliché Love Song'. Sangen får dobbelt så mange point som sangene på andenpladsen.
Basim vinder overlegent Dansk Melodi Grand i marts med 'Cliché Love Song'. Sangen får dobbelt så mange point som sangene på andenpladsen. Foto: Betina Garcia
Vis mere

»Jeg ville have elsket at være med til showet. Jeg er lidt skuffet og ked af, jeg ikke er blevet inviteret, når jeg nu har været en kæmpe del af DRs sendeflade og DR-familien i år. Det svarer til, at man som medarbejder ikke bliver inviteret til firmaets julefrokost. Det er rigtig ærgerligt,« siger Basim og understreger samtidig, at han ikke er bitter på DR, men bare undrer sig.

I stedet for at invitere Basim til den store årskavalkade prioriterede DR at invitere vinderen af Det internationale Melodi Grand Prix, østrigske Conchita Wurst, der fik lov til at optræde med vindernummeret ’Rise Like a Phoenix’. Men Basim køber ikke præmissen om, at der ikke havde været plads til både ham og Conchita Wurst i showet.

»Det er jo ikke sådan, at DR kun har én stol. Sådan fungerer det ikke. Jeg tror ikke, de har valgt Conchita frem for mig, for man kunne godt have haft os begge. Men man har altså valgt ikke at invitere mig, og jeg er da ked ikke at få det skulderklap,« siger Basim.

Basim optræder i showet 'TV2014: De største øjeblikke', der sendes på TV2 den 29. december klokken 21. Showet blev optaget allerede tirsdag i denne uge.
Basim optræder i showet 'TV2014: De største øjeblikke', der sendes på TV2 den 29. december klokken 21. Showet blev optaget allerede tirsdag i denne uge. Foto: Per Arnesen/TV2
Vis mere

Den 22-årige sanger og sangskriver glæder sig over, at TV2, på trods af stationen ikke sender Melodi Grand Prix’et, gerne ville have ham til at optræde med ’Cliché Love Song’. Og Basims forhold til DR er da heller ikke mere ødelagt, end at han snart er tilbage på skærmen på DR1 igen.

»Jeg kommer til at spille en rolle i grandprix’et næste år, ligesom jeg også er med i en dokumentar om X Factor, der snart bliver vist på DR1. Så der er ingen sure miner herfra.«