Nu skal det være. Det kan ikke blive ved at gå.

Nogenlunde sådan tænker man i Danmarks mest vindende ishockeyklub, Herning Blue Fox.

16 gange har traditionsklubben på heden vundet guld. Men vi skal helt tilbage til 2012 for at finde det seneste mesterskab.

De elleve år op til i dag føles som en evighed, men optimismen er der ikke noget i vejen med hos de sultne ræve før sæsonstarten.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi går efter at komme helt til tops. Spiller for spiller er vi bedre end sidste sæson, hvor vi vandt sølv. Om det er nok til at gå hele vejen, dét ved man jo aldrig. Konkurrencen er stenhård, og et stærkt Aalborg-hold går efter en triple. Men vi har et hold med høj kvalitet, og jeg tror på det,« siger en målbevidst Blue Fox-direktør, Torben Skovsgaard.

Frederikshavns Santeri Suistio i kamp med Hernings Morten Poulsen
Frederikshavns Santeri Suistio i kamp med Hernings Morten Poulsen Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vi har skiftet de fleste af vore importspillere ud og fået nye. Og som erstatning for tre danske spillere har vi hentet en sulten dansk kvartet, angriberne Magnus Carlsen (Rungsted), Victor Cubars (Herlev) og Martin B. Eskildsen (SønderjyskE) og backen Jacob Böll (Rødovre). Det har styrket danskersiden, og vi har de spillere og trænere, vi gerne vil have.«

Om den svenske trænerduo, chefen Pelle Hånberg, som sidste sæson var i Frederikshavn White Hawks, og den assisterende coach Lars Ivarsson, der markerede sig i Frederikshavn for en halv snes år siden, siger Torben Skovsgaard:

»Pelle og Lars er lige så vigtige for os som spillerne. De vil gå gennem ild og vand for holdet, som var spillerne deres egne børn. Det har været en fornøjelse at følge træningen og opleve tempoet, viljen og intensiteten.«

Den eneste på holdet i dag, der var med på Herning Blue Fox’ seneste DM-guldhold i 2012, er backen Patrick Madsen.

Kaptajnen, landsholdsveteranen og fighteren Morten Poulsen, 34, som var med på guldholdet i 2007, 2008 og 2011, spillede i 2011-12 i Oskarshamn i Allsvenskan og var derefter lidt rundt omkring, inden han i 2018 vendte tilbage til barndomsklubben og nu er anfører på anden sæson.

»For en gammel Herning-dreng er det et privilegium at repræsentere Blue Fox. Det gør mig stolt,« siger han.

»Et hold som Blue Fox skal altid have store ambitioner og være med til sidst. Forventningspresset er stort, men det generer os ikke. Vi er vant til det.«

I Morten Poulsens optik havde Blue Fox en godkendt sæson i 2022/23 med finalesejr i Final 4 over Aalborg Pirates og sølv i Metal Ligaen efter piraterne, men det kan blive bedre.

»Vi har spillet nogle gode træningskampe, og jeg føler, vi står godt inden sæsonstarten på fredag. Niveauet i ligaen er højt, og vi skal have øjnene rettet mod andre end Aalborg,« siger han.

»De nye spillere er faldet godt til og viser vejen med hårdt arbejde. Jeg har aldrig spillet på et hold med så mange målscorere. Det tegner lovende.«

Som kommende danske mestre tipper B.T. Herning Blue Fox med Aalborg Pirates som farligste konkurrent. Men bredden i ligaen slår alle rekorder.

Som Rungsted Seier Capitals direktør, Thomas Friberg, sagde under Media Day:

»Metal Ligaens allerstærkeste kort er jævnbyrdigheden.«