Ny bog fortæller den brutale historie om små tyske piger, der blev brugt som krigere under Hitlers sidste krampetrækninger

De var de udvalgte. Små, unge og smukke ariske piger i alderen 10 til 18 år. Håndplukket til at sikre den racerene fremtid i Det Tredje Rige.

Men oplæringen i at lave mad, skifte bleer og vaske tøj - blive gode hustruer og husmødre - varede ikke ved.

Inden krigen var omme, var deres hænder fyldt med blod. Var de blevet dræbermaskiner. Hitlers unge hunulve.

Det er den engelske forfatter Tim Heath, der i en ny bog ‘Hitler’s Girls’ fortæller den brutale historie om ’Tyske pigers forbund’, en bevægelse stiftet af nazistpartiet allerede i 1920erne som pigernes pendant til Hitlerjugend, med henblik på at fremme nationalsocialismen i den ariske ungdom.

Ligesom for drengene var fysisk træning og dyrkning af sport en vigtig del af ‘opdragelsen’. Men fremfor alt skulle de være smukke. Og stråle.

»Mine ben rystede, og jeg havde sommerfugle i maven, da jeg så, at Hitler kom gående imod mig. Piger skreg og græd og forsøgte at række ud til ham. Nogle havde taget blomster med. Fra den dag så jeg op til ham som en frelser,« fortæller en af de unge piger, ifølge Daily Mail om mødet med Føreren selv ved et af de årlige træf i Nürnberg.

BTINTERN BTINTERN - FLAG MED HAGEKORS
BTINTERN BTINTERN - FLAG MED HAGEKORS
Vis mere

Denne besættelse af Hitler var uden tvivl én af grundene til, at de hundredtusindvis af piger fulgte hans mindste vink blindt.

Også da han i 1944 - hvor de allierede kom tættere og tættere på, og krigen var vendt - ifølge bogens forfatter udstedte et dekret om, at ‘hans’ piger helt ned til ti-års alderen skulle trænes til kamp. Til døden.

De blev trænet i sabotageaktioner, i at håndtere tunge våben, trænet som snigskytter. Som en del af Hitlers varulve-korps.

I Daily Mail fortæller en af pigerne, Barbie Densk, om at blive gjort beredt kort før amerikanernes angreb.

Det var hendes gruppeleder, der holdt dén tale, der skulle peppe dem op.

‘Tyske piger,’ indledte hun. ‘I er de grå slanke ulve i vores nation. Ligesom hunulve i naturen er kvinden også et rovdyr. Og som ulve skal vi snige os i skyggen, gøre fjenden usikker. Vor fjende skal drukne i sit eget blod. Og vores om nødvendigt’.

Om natten den 12. oktober 1944 var Barbie Densk så beredt, som hun kunne blive. Hun lå rystende af kulde under et tæppe i Aachen, mens den amerikanske hær nærmede sig.

Pludselig fyldtes hendes ører med lyden af eksplosioner, af riffel- og maskingevær-skud. Hun alarmerede de andre piger. Gjorde sig klar. Til kamp.

Hen mod slutningen af krigen udsendte Hitler et dekret, der inddrog medlemmerne af ’Tyske pigers forbund’ i krigshandlingerne. En del af træningen var at håndtere svære våben. Foto: ’Hitler’s Girls: Doves Amongst Angels’
Hen mod slutningen af krigen udsendte Hitler et dekret, der inddrog medlemmerne af ’Tyske pigers forbund’ i krigshandlingerne. En del af træningen var at håndtere svære våben. Foto: ’Hitler’s Girls: Doves Amongst Angels’
Vis mere

»Gennem kikkerten kunne jeg se fjendens soldater. Jeg afsikrede min riffel, de andre piger fulgte trop, og så begyndte vi at skyde på amerikanerne,« fortæller hun og fortsætter:

»Der fulgte et lysglimt og et højt brag. Jeg blev slået bagover og så mine venners kroppe, oversprøjtede af blod. Nogle af dem lå hen over mine ben, de havde voldsomme krampetrækninger, blod fossede ud af munden på dem. Søjler af røg sivede ud fra hullerne i deres krop, damp fra deres sønderskudte maver,« mindes Barbie Densk.

Hun var 15 dét efterår.

Forfatter Tim Heath har i sin bog ikke alene fundet og interviewet flere af Hitlers hunulve. Han har også fået kontakt til nogle af de dengang unge amerikanske soldater, der var med til at indtage de tyske byer.

Gruen over at stå ansigt til ansigt med fjenden i form af purunge piger har aldrig sluppet deres krop.

»Det var chokerende at se børn skyde løs mod dig. Du kunne ikke gøre andet end at skyde igen og dræbe dem,« siger Willi Anderson ifølge Daily Mail og mindes én hændelse i netop Aachen, som han aldrig har været i stand til at glemme.

Sammen med sit kompagni sneg han sig gennem sidegaderne, da et skud blev affyret fra et kældervindue. En kollega blev dræbt på stedet.

»Vi reagerede lynhurtigt og affyrede en bazooka mod kælderindgangen. Bagefter kravlede en af mine drenge derind. Han var rystet, da han kom ud. ‘Jesus, der er et dødt barn derinde, en pige’,« fortæller Willi Anderson i bogen.

Unge hunulve til træf i Berlin i 1934. Foto: SZ Foto
Unge hunulve til træf i Berlin i 1934. Foto: SZ Foto
Vis mere

Da den kun 15-årige Barbie Densk blev taget til fange af amerikanerne, var hun lettet. Lettet over, at hendes mareridt var ovre.

»Min krig var slut, og det var jeg glad for. Men frygten for, hvad der skulle ske med os, med de andre piger, blev siddende i mig,« siger hun.

10. oktober 1945 blev Tyske pigers forbund forbudt af det allierede kontrolråd. Hvor mange små piger, der måtte lade livet som Hitlers hun ulve, er uvist.