Lyt til artiklen

Der hviler tilsyneladende en mystisk forbandelse over Sofie Østergaard.

For selvom 'Versus'-værten er en populær DR-vært, har hun en tendens til at få lukket de programmer, hun står i spidsen for.

Det afslører hun med et grin i B.T.s podcast 'Helt væk'.

Det hele startede, da hun som 25-årig vandt TV 2-programmet 'Scenen er din' i kategorien 'dans' sammen med Esbern Syhler-Hansen, som senere blev 'Vild med dans'-danser.

Sofie Østergaard vandt 'Scenen er din' i kategorien 'Dans' sammen med den senere 'Vild med dans'-danser Esbern Hansen. Her ses alle vinderne sammen med værten Bubber.
Sofie Østergaard vandt 'Scenen er din' i kategorien 'Dans' sammen med den senere 'Vild med dans'-danser Esbern Hansen. Her ses alle vinderne sammen med værten Bubber. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Året var 2007, og det populære talentshow havde kørt med stor succes i fire sæsoner. Men Sofie Østergaards sæson blev den sidste.

»Det lukkede og slukkede med mig,« smiler hun og afslører, at det ikke er første gang, det skete.

For efter sin deltagelse blev den i dag 40-årige forfatter og tv-vært inviteret til casting som vært på musikprogrammet 'Boogie'.

Hun fik det ikke. For hun var nok lidt fejlcastet, som hun mødte op med cykelhjelm på og ikke kunne udtale 'Jason Mraz', som hun fortæller. I stedet fandt hun sin rette hylde som børnevært på flere Ramasjang-programmer.

Indtil hun rykkede ind på hovedkanalen som vært på 'Spis og spar' – som lukkede, efter hun havde overtaget det fra Mette Bluhme Rieck – og 'Guld i Købstæderne' – som også lukkede, efter hun havde overtaget det fra Mette Bluhme Rieck.

»Dem, jeg selv har startet op, er jo også lukket, men det ved jeg ikke helt, om jeg skal tage æren for,« siger Sofie Østergaard, der blandt andet har været vært på børneprogrammerne 'Sofies univers' og 'KreaKampen'.

»Men jeg har bare en track record af lukkede programmer. Men det er alt sammen på DR, og de har spurgt mig om mere, så jeg håber ikke, de har vurderet, det var min skyld – men man kan jo aldrig vide.«

Skal man tro på den forbandelse, som tilsyneladende hviler over Sofie Østergaard, var hun også i risiko for at lukke selve Eurovision på dansk jord og dermed sørge for, at Danmark aldrig igen vinder det europæiske grandprix. Da det i 2014 blev afholdt i Danmark, var hun nemlig i spil som vært.

»Jeg skulle komme i et outfit, der afspejlede, hvad man kunne tage på, og så havde de bygget en scene. Normalt kommer man jo bare ind og står foran et lille hjemmekamera, men det her var helt sindssygt,« afslører hun om setuppet til castingen.

Jobbet gik som bekendt til Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj Koppel.
Jobbet gik som bekendt til Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj Koppel. Foto: JOERG CARSTENSEN
Vis mere

Jobbet fik hun – gudskelov, fristes man til at sige – ikke. I stedet gik tjansen til Pilou Asbæk, Lise Rønne og Nikolaj Koppel.

Til gengæld er hun i dag vært på DR-programmet 'Versus', som hun overtog fra Jacob Riising i 2020. Om hun også formår at få dette lukket, må tiden vise.