Sverige mangler flere profiler, det vil danskerne udnytte: Kampen skal vindes. Danmark vil helst møde Spanien i semifinalen

Både Danmark og Sverige er klar til semifinalen ved VM i håndbold, fra den anden halvdel kommer Frankrig og Spanien. Hvem, der møder hvem, vides først med sikkerhed, når Frankrig har mødt Island - en kamp, der spilles en halv time senere end Danmark-Sverige.

Derfor kan de to naboer ikke spille taktisk på, hvem der hver især helst vil møde i semifinalen. Og det er heller ikke et tema, der fylder i den danske lejr.

- Hånden på hjertet, det er ikke noget, der er blevet snakket om. Lavede du en rundspørge, ville flest nok foretrække Spanien, men det er ikke et tema, der fylder ret meget hos os, siger assistenttræner Peter Bredsdorff-Larsen.

Går det som ventet med fransk sejr over Island, bliver Frankrig gruppevinder. Franskmændene er manges VM-favorit, og vinder franskmændene gruppen, har Danmark behov for uafgjort eller sejr mod Sverige for at undgå Frankrig i semifinalen i Kristianstad på fredag.

- Vi vil vinde over Sverige. De mangler flere nøglespillere, det skal vi kunne udnytte, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Danmark stiller op med Niklas Landin i målet, Anders Eggert og Hans Lindberg på fløjene med Mads Christiansen, Mikkel Hansen, Rene Toft Hansen og Kasper Nielsen i det øvrige forsvar. Lasse Boesen skifter med Kasper Nielsen, når der skal angribes.

Danmark vil prøve tre forskellige forsvar af mod svenskerne. Et fladt 6-0 og to alternativer med et 5-1 forsvar - et med Lindberg fremme - et med Nøddesbo fremme.

- Så får vi testet det af og forberedt os på, hvis vi skal møde Sverige igen på søndag (i finalen eller bronzekampen, red.), siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Rasmus Lauge er meget tvivlsom til kampen, men meldes allerede nu klar til fredagens semifinale. Resten af danskerne er fit for fight mod svenskerne, hvor nyankomne Michael Knudsen skal have en halv times tid på banen for at blive spillet ind på holdet.