Han er bare 22 år, og så er han netop nu øjeblikkets bedste danske golfspiller. Mads Søgaard er lige den bedste placerede dansker ved European Tour efter en fredag, hvor en række af danskerne drattede ned af resultatlisten. Bortset fra lige den unge midtjyde Mads Søgaard, der inden weekendens finalerunder er på en delt ottendeplads, seks slag efter den førende englænder, David Horsey.

Mads Søgaard, der er 22 år, og som via stor lokal opbakning fra Ikast-egnen har skaffet sig økonomi til at spille på Challenge Tour'en, har da også vist stabilt spil i denne sæson, og den unge golf-komet har en god mavefornemmelse inden finalerunderne.

»Det har været helt vildt fedt at mærke publikums opbakning, selv om jeg har været mere nervøs i nogle situationer, end jeg plejer at være,« sagde Mads Søgaard, der har været med i en enkelt European Tour-turnering før, hvor det blev til en placering som nummer 34.

»Jeg har en god fornemmelse. Jeg glæder mig selvfølgelig til de næste dage, men jeg har også vidst, at hvis jeg bare kunne spille solidt, så skulle jeg nok være med i den bedre del,« sagde Mads Søgaard.

Søren Kjeldsen gik en noget mere skuffende runde i par, og dumpede dermed ned på en delt 12. plads.

»Jeg fandt aldrig nogen rytme. Jeg ventede hele tiden på, at publikums store opbakning ville kickstarte mig, men det skete bare ikke. Jeg er syv slag efter, og det er ikke ret meget, når der mangler 36 huller,« sagde Søren Kjeldsen.

Thomas Bjørn er samlet fire under par, mens Thorbjørn Olesen, der har haft en skidt sæson, i lighed med Søren Hansen, Andreas Hartø og veterane Steem Tinning ikke klarede cuttet.

Helt fremme ligger engelske David Horsey, som allerede tog føringen på førstedagen med en runde på 63 slag. Om fredagen var han oppe på 67 slag, og han har nu tre slag ned til landsmanden John Parry og australske Richard Green på en delt andenplads.

»Jeg har bare holdt mig til min egen strategi uden at lade mig distrahere af det, der foregår omkring mig. Og det ser ud til at fungere indtil nu,« konstarede Horsey ifølge European Tours officielle hjemmeside.

Den 30-årige englænder har tidligere vundet tre European Topur-turneringer, men i år har han indtil nu kun en placering i top 10.