. Hvis du er en af dem, der drøner rundt i gaderne for at jagte den nærmeste pokémon, så kender du nok også situationen, hvor du kaster din pokéball mod dit bytte - og så dør din dyrebare smartphone.

Pokémon Go er nemlig en af de apps, som dræner dit batteri.

- Pokémon Go og andre apps åbner op for mange funktioner, som kører i baggrunden konstant. Den finder hele tiden din lokation via din gps, og det trækker rigtig meget af dit batteri. Den bruger også data hele tiden, og det trækker også meget strøm. Appen kører hele tiden, og det gør Pokémon Go til en af de helt store syndere, fortæller David Guldager fra TV 2 Tech.

En anden af de helt store batterislugere gemmer sig bag det lille hvide og blå F-symbol.

Ifølge en undersøgelse fra antivirusselskabet AVG indtager Facebook nemlig førstepladsen som den største batterisluger blandt apps, der kører videre i baggrunden, selv når du ikke bruger dem.

- Facebook bruger meget strøm, når man bruger den, men også når man ikke bruger den, siger David Guldager, som har et tip til at komme fri af de batteridrænende kløer:

- Hvis du oplever, at der bliver trukket virkelig meget strøm på telefonen, kan det være en fordel at slette Facebook som app. Gå i stedet ind på Facebook gennem webbrowseren, gå ind på Facebook.com og gem websiden som et genvejsikon på forsiden.

Det lyder måske lidt besværligt, men det er kun første gang, at du skal gemme siden som en genvej på din startskærm. Herefter ligner genvejen fuldstændig det samme lille ikon som tidligere, forskellen er bare, at den benytter webbrowseren til at tilgå Facebook.

- Det sparer omkring 20 procent på batteriet, vurderer David Guldager.

Generelt bliver der spist rigtig meget af batteriet fra apps, som kører i baggrunden. Det gælder eksempelvis aktivitetsmålere som appen Moves, som hele tiden kører i baggrunden for at tælle dine skridt, fortæller David Guldager.

Billeddelingstjenesten Instagram er også en batterityv, fordi den bruger data og hele tiden skal indlæse masser af billeder og video.

Hvis du generelt har problemer med, at dine apps snupper for meget strøm, kan det også være din forbindelse, den er gal med.

iPhone-tricket du har ventet på: Sådan slipper du af med apps, der 'ikke kan slettes'

- Det kræver mere energi at få fat på serveren, hvis forbindelsen er dårlig. Og det trækker altså virkelig. Det oplever jeg selv med den ellers udmærkede app Google Fotos, som sikkerhedskopierer dine billeder over på en server. Det trækker ganske enkelt meget mere batteri, fordi det kræver mere energi at få forbindelse, siger David Guldager.

For at spare strøm på dit batteri, kan du med alle apps gå ind i dine indstillinger og slå lokalitetstjenester og appens ret til at opdatere i baggrunden til og fra både på Andoid og IOS-styresystemet.

Til gengæld er det ikke det bedste strømsparetrick at lukke dine apps, så snart du har brugt dem.

- Tværtimod. Det er faktisk en dårlig idé at lukke sine apps hele tiden. Hver gang du lukker appen og åbner den igen senere, så bruger du langt mere strøm, end hvis du bare lader den være åben hele tiden, forklarer David Guldager og tilføjer:

- Undtagelsen kan være, hvis det er en app, som kører dårligt og kæmper for at få forbindelse. Så kan det give mening at lukke den ned, indtil du får bedre forbindelse. Men hvis du gør det konsekvent, så mister du batteri her og nu, og på længere sigt kommer du til at ødelægge batteriet hurtigere, siger han.

 

Fakta: Ti batterisyndere

- Snapchat

- Spotify

- Facebook

- Twitter

- Kamera

- Kort

- Vejrapps

- Gratis spil - ofte med reklamer

- Skype

- Outlook

Kilder: AVG.com, Mashable.com

/ritzau/FOKUS