Det er stadig torsken, der hitter, når der skal købes nytårsmad

Nytårsmad skal traditionen tro være en festmiddag med alt hvad der hører til. Og mad-hittet over alle, nytårsaften, er og bliver stadig torsk. Det kan fiskehandleren på Købmagergade ved Nørreport i København bevidne:

- Den sidste uge har vi solgt omkring to tons torsk. Det er det største hit fra havet. Uden tvivl. Udover de mange torsk har vi også solgt lidt over et ton laks. Det er varerne fra havet, vi sælger mest af. Men ellers sælger vi nu også meget vildt, siger fiskehandler i butikken Hans Hebo til bt.dk

Og at dømme efter den enorme kø ved butikken, kan man godt tage hans ord for gode varer. For godt 50 mennesker havde trodset vinterkulden og stod i en lang kø, da B.T. kiggede forbi.

Til at få ventetiden til at gå servede butikken champagne garneret med en lille sludder. Måske handlede en del af snakkene om de 10.000 østers som der også bliver langet over disken i disse dage.

De tre mest solgte fra havet:
1. Torsk
2. Laks
3. Østers

De tre mest solgte fra landjorden
:
1. Dyrekølle eller ryg’
2. Fasan
3. Vagtelæg