Lyt til artiklen

Michael Krohn-Dehli fylder 32 til sommer, men aldrig tidligere i fodboldkarrieren har han været så ombejlet som nu.

Den lille tekniker har alle trumferne på hånden, når fodboldfremtiden snart skal afgøres. I princippet kan Krohn-Dehli sagtens vente med at beslutte sig til sommer, hvor hans kontrakt udløber med Celta de Vigo, men mange af klubberne i bejlerfeltet vil gerne have svar så hurtigt som muligt. Nogle af klubberne er så ivrige efter at lande landsholdsspilleren, at de har tilbudt at betale Celta en mindre transfersum for at overtage ham allerede her i januar.

Flere spanske pressekilder med indsigt i tingene i Celta fortæller, at Celta-ledelsen arbejder med Krohn-Dehli som sin højeste prioritet. De vil rigtig gerne forlænge, men agenten har meddelt klubben, at der er mange om buddet, og at Krohn-Dehli-lejren overvejer tingene.

SE OGSÅ:

Ifølge oplysningerne er Villarreal længst fremme med det bedste tilbud, der blandt andet vil fordoble Krohn-Dehlis nuværende løn. En ny skatteregel i Spanien træder snart i kraft, og derfor skal der også en markant højere løn på bordet for, at Krohn-Dehli stiger meget i forhold til den nuværende aftale. Sevilla er absolut også inde i billedet, men klubben har været lidt tøvende med at være konkret, fordi man mangler at afklare nogle ting om truppen i næste sæson.

»Celta har stadig et lille håb om, at de kan overtale ham til at blive. Holdet har blandt andet ladet ham bære anførerbindet i en kamp, og de gør alt for at vise, at man værdsætter ham. Men klubben er også klar over, at han til sommer er en af de mest attraktive spillere på fri transfer i ligaen,« forklarer Oscar Garcia, redaktør på lokalavisen Faro de Vigo.

Premier League-klubben Newcastle United lokker med den største løn af alle bejlerne, men meget tyder på, at Krohn-Dehli helst vil blive i Spanien, hvis han beslutter at blive i udlandet.

Der er dog en lille mulighed for, at han gerne vil hjem til Danmark igen.

Som BT kunne fortælle før jul, er FC København på banen som bejler. Men Brøndby IF har nu også meddelt sin interesse. Krohn-Dehli skiftede i 2012 til Spanien efter fire år i Brøndby, hvor han også spillede i ungdomsårene.

»Jeg kommenterer ikke på navne i forbindelse med transfer,« siger Brøndbys sportsdirektør, Per Rud, til BT.

Om det er sandsynligt, at Brøndby-drengen Michael Krohn-Dehli er fristet af FCK har ikke været muligt at få bekræftet nogen steder. FCK-boss Ståle Solbakken har dog længe erklæret sig begejstret for Krohn-Dehli som spiller, selv da landsholdsprofilen var i Brøndby. For Solbakken og FCK vil det være et kæmpe scoop at lande Krohn-Dehli til sommer.

En opgørelse i La Liga netop offentliggjort viser, at Michael Krohn-Dehli er nummer ni på listen over spillere med flest præcise pasninger i hele ligaen, og det er ikke utænkeligt, at andre spanske klubber i 11. time melder sig på banen med et større tilbud end resten af feltet.