Der var topopgør i EM-kvalifikationen, da Spanien lørdag mødte Slovakiet. Før kampen førte slovakkerne noget overraskende gruppe C med tre point ned til de spanske stjerner. Det var der vendt rundt på efter de 90 minutters spilletid.

I de to holds første møde i kvalifikationen vandt slovakkerne noget overraskende 2-1 - og efterfølgende var det blevet til fem sejre ud af fem mulige til østeuropæerne. Derfor tog Vicente del Bosques tropper heller ikke noget for givet i kampen.

Allerede efter fem minutters spil bragte Jordi Alba de ubesejrede slovakker ned på jorden. Efter et par hurtige kombinationer lagde David Silva flot bolden i dybden til Alba - og med et præcist hovedstød beviste Barcelona-backen, at han kan andet end bare at forsvare.

Efter 30 minutter blev det også til 2-0. Andres Iniesta eksekverede et noget tyndt dømt straffespark på Diego Costa.

Spanien havde chancerne til at score yderligere, men det blev ved de to scoringer. Resultatet betyder samtidig også, at Spanien er bedre end Slovakiet i de indbyrdes opgør - og dermed altså overtager førstepladsen i puljen. De to hold har tre point ned til Ukraine på tredjepladsen.

I gruppe E leverede Schweiz et regulært vanvidscomeback mod Slovenien. Slovenerne var tre point efter Schweiz og andenpladsen i puljen før kampen og var derfor pisket til sejr, hvis drømmen om en direkte kvalifikationsplads skulle holdes i live.

Det begyndte også godt for Slovenien. Kort før pausen bragte Milivoje Novakovic udeholdet på 1-0 - og få minutter senere blev det også til 2-0.

Slovenien lignede et hold i fuld kontrol, men med 10 minutter tilbage fik Schweiz' Josip Drmic bragt lidt spænding tilbage i opgøret. Og det blev endnu bedre fire minutter senere. Valentin Stocker udlignede - og da Drmic tre minutter inde i overtiden scorede sit andet og Schweiz' tredje mål, var det fantastiske comeback en realitet.

Dermed er schweizerne tæt på at være kvalificeret til EM. England vandt tidligere lørdag over San Marino og sikrede sig dermed den ene af de to direkte kvalifikationspladser i gruppen. Og med sejren har Schweiz nu fem point ned til Estland med tre kampe tilbage.