En række grundige test og et lægetjek.

Det er ifølge BTs oplysninger, hvad der i dag mangler, for at Simon Kjær kan sætte sin underskrift på en kontrakt med den tyrkiske storklub Fenerbahce, der enten er af fire års varighed eller på tre år med option for yderligere et år.

Hvis alt går glat, bliver den danske landsholdsspiller officielt præsenteret onsdag.

Tirsdag mødtes Simon Kjær med klubbens præsident, og klubben orienterede desuden fondsbørsen i Istanbul om, at den har fremlagt et købstilbud til Lille.

BT erfarer, at forsvarspilleren scorer en årsløn på omkring 30 mio. kr. efter skat. Hans franske klub, OSC Lille, skulle angiveligt tjene op mod 75 mio. kr. afhængig af diverse bonusser.

Det er især Fenerbahces dedikerede fans og muligheden for at spille Champions League, der lokker Simon Kjær til Fenerbahce, der indtræder i playoff-runden i Champions League-kvalifikationen. Klubber som Lyon, der er sikre på at spille med i Champions League, og Monaco lagde også følere ud til Simon Kjær, men de enten kunne eller ville ikke matche Fenerbahces lukrative tilbud.

Hvis Simon Kjær skifter til Fenerbahce, bliver han den femte dansker i klubben igennem tiderne. De øvrige er Henrik Nielsen, Brian Steen Nielsen, Frank Pingel og Jes Høgh.