Et noget heldigt hovedstødsmål af Ji-Sung Park sikrede Ferguson en sejr over rivalen Wenger samt 1. pladsen i Premier League, da Arsenal i aftes blev stødt af jumbopladsen.

Personligt inviteret af selveste Sir Bobby Charlton gjorde Drømmenes Teater drøm til virkelighed for 26 af de 33 chilenske minearbejdere, som i to måneder var indespærret i den sammenstyrtede mine i hjemlandet.

Men også en mere fodboldmæssigt involveret person fik en oplevelse, han næppe i sin vildeste fantasi havde drømt om for bare et par dage siden.

Grundet skader til Manuel Almunia og Lukasz Fabianski måtte Arsenal-manager Arsene Wenger sætte sin lid til, at blot 20-årige Wojciech Szczesny kunne holde Rooney, Nani og de øvrige Røde Djævle fra at komme på måltavlen. Noget af en Premier League-debut for den unge polak.

Og selvom han leverede en fin indsats, måtte han sande, at hans dobbelt så gamle kollega i United-målet, Edwin van der Sar, med sin rutine trak det længste strå. Faktisk var Van der Sar allerede fast mand i Ajax, da Szczesny kom til verden i Warshawa i 1990.

Forventningerne til kampen blev ikke indfriet i 1. halvleg. Ligeså meget de to hold ønskede at vinde kampen, ligeså stor var den gensidige respekt, og det blev hæmmende for spillet. Arsenal havde bolden en smule mere end United, men det var til gengæld hjemmeholdet, som kom frem til de få store chancer, der var.

Anført af en boldfast Wayne Rooney og en stærkt spillende Nani lignede United det bedste bud på en føring gennem de første 45 minutter, og det var tæt på i to omgange. Midtvejs i halvlegen fik Nani chancen på en halvflugter i feltet, og kanonskuddet strøg tæt forbi fjerneste stolpe for øjnene af en pacificeret Szczesny i Gunners-målet.

Han burde have stået ansigt til ansigt med en United-spiller fra 11 meter-pletten efter en halv time. Marouane Chamakh havde forvildet sig ned i eget felt, og her brugte han hånden til at stoppe et indlæg, men dommer Howard Webb overså episoden.

Fem minutter før pausen begyndte så den forestilling, publikum havde betalt for at se, om end det var lidt tilfældigt. Igen var Nani arkitekten. Hans kiksede blanding af et indlæg og et skudforsøg ramte en fremadstormende Ji-Sung Park lige i ansigt.

Selv forbløffet kunne han følge boldens bløde bue over en forgæves sprællende Szczesny, og via stolpen tog United en 1-0-føring med til pausen.

Parks scoring inden pausen tvang Arsenal til at løsne op og satse mere, hvilket gav en markant bedre kamp i de sidste 45 minutter. Allerede inden der var spillet ti minutter havde begge mandskaber haft en kæmpechance, men både gamle Van der Sar og unge Szczesny viste hurtige reflekser.

Tempoet var meget højere for begge mandskabers vedkommende, og det resulterede i mange gode tilbud. Med godt et kvarter igen fik United den største af slagsen på et tyndt dømt straffespark. Rooney demonstrede dog, at han endnu er langt fra sit topniveau og blæste bolden over mål.

Han kan imidlertid takke en stærk defensiv for, at Sir Alex’ tropper alligevel tog sejren hjem og dermed overtog 1. pladsen fra Arsenal, som ovenikøbet har spillet en kamp mere.

De mange unge Arsenal-spillere mangler fortsat det sidste i de store kampe, og udnyttede et solidt United-hold igen i aftes.