AC Milan tabte søndag eftermiddag 0-1 på hjemmebane til Serie A's nummer 17, Atalanta.

Man skal efterhånden tilbage til sæsonen 2012/13 for at finde AC Milans seneste topresultat. Dengang endte den traditionsrige klub på Serie A's tredjeplads efter Juventus og Napoli. Men siden er det kun gået nedad for den fallerede storklub, der i sidste sæson endte på en skuffende ottendeplads - i år er milaneserne ligeledes placeret som Serie A's nummer otte.

Der mangler simpelthen kreativitet i milaneserenes spil, og det kom også til udtryk, da de søndag eftermiddag tog imod Atalanta i Milano. Hjemmeholdet havde ganske vist bolden det meste af kampen, men de formåede aldrig at udnyttede boldbesiddelsen til scoring.

I stedet var det Atalanta, der 10 minutter før pausen scorede kampens enlige mål, da argentinske Germán Denis satte sidste fod på et godt Atalanta-angreb.

Hjemmeholdet pressede på for udligningen, men blev altså aldrig for alvor at blive farlige, og det var faktisk Atalanta, der var tættest på at score i anden halvleg. Men det blev ved 0-1, og dermed må AC Milan stadig tage til takke med en kedelig midterplacering.

100 kilometer længere sydpå lagde Sampdoria afstand til Lazio, der tidligere søndag tabte 0-1 til Napoli i en direkte duel om tredjepladsen. Sampdoria vandt på udebane 2-0 over Parma - og overhalede dermed Lazio i tabellen.

Anders Christiansen var udtaget til Chievos kamp mod Fiorentina. 'AC' sad dog på bænken i hele kampen, som Fiorentina vandt 2-1, og danskeren har dermed stadig sin Serie A-debut til gode.