På første søndag i advent fik dansk landsholdsfodbold en tidlig julegave, da der blev trukket grupper til EM-kvalifikationen næste år.

»Det er jo omkring juletid, vi får gaver, og det får vi også i denne omgang,« lyder det hurtigt fra den tidligere landsholdsspiller og nuværende ekspert på Eurosport Flemming Povlsen.

Danmark skal møde Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar i kampen om EM-billetterne til slutrunden i 2020, der afholdes i 12 lande – heriblandt Danmark.

»Det her er noget, som vil glæde DBU og alle de danske fans – at komme til at se Danmark optræde i Parken ved en EM-slutrunde. Det må næsten være 100 procent sikkert. Jeg tænker i hvert fald ikke, at vi får behov for den ekstrabillet, Danmark så flot spillede sig til i Nations League,« uddyber Flemming Povlsen over for B.T. Sport.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Fodboldtræner og klummeskribent for B.T. Peter Sørensen deler begejstringen.

»Det eneste, der kunne have været en tand bedre, er vel, at Georgien hverken er den nemmeste eller mest bekvemme modstander at møde. Ellers kunne det ikke være meget bedre.«

»Det er ikke decideret ærgerligt med Georgien, men det fandtes endnu svagere modstander i det lag. Men det er ikke problematisk, og det er en meget lille ærgrelse, vi hurtigt kommer over. Vi skal kunne slå alle i det lag.«

Fra øverste lag blev det altså Schweiz, som Danmark blev parret med. På papiret kunne det, sammen med Polen, ligne den bedste modstander at trække fra det.

Det må være svært ikke at smile som dansk landstræner over den lodtrækning, mener flere fodboldeksperter.
Det må være svært ikke at smile som dansk landstræner over den lodtrækning, mener flere fodboldeksperter. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Schweiz vandt deres Nations League-pulje, hvor de mødte Belgien og Island, men Danmark er på niveau med dem, mener tidligere assistentlandstræner for Danmark Peter Bonde.

»De laver et vildt comeback mod Belgien og vinder puljen, de har dygtige spillere og er en svær modstander. Men som vi spiller i øjeblikket, så kan vi matche alle,« siger Peter Bonde, der ligeledes er svært begejstret samlet set.

»Vi har selvfølgelig bøvlet med Irland de sidste par gange, men vi har slået dem. Gibraltar er en god modstander for os. Det kunne vist ikke være bedre.«

Danmark tager hul på EM-kvalifikationen i marts 2019.