Holland led endnu et skuffende nederlag i EM-kvalifikationen, da de fredag aften for anden gang ud af to mulige tabte til Island. Denne gang 1-0 hjemme på Amsterdam Arena.

Undervejs i kampen blev Bruno Martins Indi udvist, og det var holdets nye anfører, Arjen Robben, langt fra tilfreds med.

»Som anfører prøver jeg altid at beskytte mine holdkammerater, men jeg kan ikke sige andet, end at det var virkelig dumt gjort. Han svigtede sine holdkammerater, og det er en skam,« sagde Robben til hollandsk TV ifølge Dagbladet.

Bruno Martins Indi måtte gå den tunge vej for hollands landstræner Danny Blind (tv) efter det røde kort mod Island.
Bruno Martins Indi måtte gå den tunge vej for hollands landstræner Danny Blind (tv) efter det røde kort mod Island. Foto: MICHAEL KOOREN
Vis mere

Landstræner Danny Blind lægger heller ikke fingre mellem, når han skal beskrive Bruno Martins Indis røde kort.

»Det røde kort blev afgørende. Jeg synes, at Martins Indi opførte sig ufatteligt uprofessionelt,« siger han.

Der var kun spillet en halv time, da Bruno Martins Indi blev sendt tidligt i bad. FC Porto-spilleren blev udvist efter at have været i nærkamp med en islandsk spiller.

De hollandske dumheder stoppede dog ikke dér. Kort inde i anden halvleg begik Gregory van der Wiel straffespark, som Gylfi Sigurdsson udnyttede til at score sejrsmålet.

Island fører kvalifikationsgruppe A med 18 point for syv kampe. Tjekkiet har 16 point på andenpladsen, men Holland blot har 10 point. Der resterer tre kampe.