Den engelske avis The Sun er ikke længere velkommen hos Premier League-klubben Everton.

Det skriver The Guardian. Forbuddet kommer, efter avisen fredag bragte en klumme skrevet af den tidligere redaktør Kelvin MacKenzie. Han havde kastet sig ud i en kontroversiel sammenligning af den engelske landsholdsprofil Ross Barkley og en gorilla.

Klummen, der er fjernet fra hjemmesiden igen, havde overskriften ’Her er hvorfor, de behandler Ross som en abe’, og i tilknytning var der et billede af en gorillas øjne lige under et nærbillede af Ross Barkleys øjne.

Kelvin MacKenzie gav i klummen udtryk for, at han ikke er overrasket over, at 23-årige Ross Barkley, hvis bedstefar er fra Nigeria, tidligere på måneden blev slået på en natklub. Ifølge MacKenzie lignede han et dyr i en zoologisk have.

The Sun suspenderede Kelvin MacKenzie, efter politiet i Merseyside besluttede at undersøge hans omstridte klumme. Everton valgte herefter at forbyde The Sun at komme på klubbens stadion, Goodison Park, og træningsanlægget Finch Farm.

»Mens vi ikke vil hædre nogen journalist med en reaktion på rystende og uforsvarlige påstande, skal avisen vide, at ethvert angreb på denne by, enten mod et meget respekteret samfund eller individ, ikke er acceptabelt,« skriver Everton i en udtalelse.

Det er imidlertid ikke første gang, The Sun er kommet i unåde hos en klub i Premier League. I februar i år blev den engelske avis udelukket fra Liverpools stadion, Anfield, og klubbens Melwood-træningsanlæg.

Liverpools bandlysning af The Sun kom, efter avisen - ifølge klubben - havde haft en forkert dækning af Hillsborough-katastrofen i 1989, hvor 96 fans døde.

News UK, der ejer The Sun, er kommet med følgende udtalelse i kølvandet på, at Everton følger Liverpool trop og udelukker avisen.

»De synspunkter, som Kelvin MacKenzie har givet om befolkningen i Liverpool, var forkerte, usjove og er ikke avisens synspunkter. The Sun undskylder for den skete lovovertrædelse. Avisen var uvidende om Ross Barkleys ophav, og det var aldrig hensigten at være nedværdigende. Hr. MacKenzie er i øjeblikket på ferie, og sagen vil blive undersøgt til bunds, når han er tilbage,« lyder det.

Kelvin MacKenzie har efter sin suspension fra The Sun skrevet følgende ifølge The Guardian:

»Jeg havde ingen idé om Ross Barkleys familiebaggrund, og det havde andre heller ikke. At Liverpools borgmester og en håndfuld andre beskriver artiklen som racistisk er hinsides parodi.«