Kvindelandsholdet har været uden permanent landstræner hele efteråret. Men nu ser det endelig ud til, at DBU har fundet den profil de søger.

Talentudviklingschef på kvindesiden, Lene Terp, er med til at udpege den nye landstræner, og hun oplyser til BT, at der nu blot er en kandidat tilbage til jobbet.

»Vi håber, at vi er rigtig tæt på,« siger hun og bekræfter dermed de udtalelser direktør Claus Bretton-Meyer kom med tidligere på ugen.

»Processen startede med, at vi lavede en beskrivelse af hvilken retning, vi gerne vil bringe vores landshold og vores talentudvikling. Dernæst lavede vi en profil på, hvilke kvalifikationer en ny A-landstræner skal have. I forlængelse af den profilbeskrivelse havde vi samtale med fire kandidater, hvoraf nogen selv havde henvendt sig, og andre vi har rettet henvendelse til.«

»I anden runde havde vi to kandidater i anden runde, og nu er vi så gået i tredje runde med en sidste kandidat, som vi er i gang med forhandlinger med,« siger Lene Terp.

De forhandlinger kan angiveligt afsluttes allerede torsdag.

»Hvis du havde givet mig en dag mere, kunne jeg godt have sagt endnu mere, tror jeg,« sagde Lene Terp, da BT fangede hende onsdag.

»Jeg håber, at du bliver indkaldt til et pressemøde i næste uge.«

Landstrænerjobbet har været ledigt siden Nils Nielsen i august sagde op umiddelbart efter, at han havde ført Danmark i EM-finale i Holland.

I efterårets VM-kvalifikationskampe har U19-landstræner Søren Randa-Boldt varetaget hvervet, men han afviser, at det er ham, der er den sidste kandidat. Han skal i stedet tilbage til U19-landsholdet.

En af årsagerne er, erfarer BT fra kilder, at DBU er gået efter en kandidat uden for forbundets rækker.

Samme kilder nævner i den forbindelse, at den tidligere Lyngby-træner, Jack Majgaard, er et varmt bud. Han var indtil for nylig var træner for FC Rosengård, der netop har vundet sølv i den bedste svenske kvinderække.

Tidligere er også den nuværende Brøndby-træner Per Nielsen blevet nævnt som kandidat. BT har forsøgt at få en kommentar fra både Majgaard og Nielsen, men desværre uden held.

Når en aftale med en ny kvindelandstræner at falde på plads i denne uge, bliver vedkommendes første opgave at udtage den landsholdstrup, der i januar skal på træningslejr i USA og to gange møde de amerikanske verdensmestre.

Senere på året skal landstræneren sørge for, at Danmark får revanceret det 0-3-nederlag til Sverige, som et afbud til VM-kvalifikationskampen mod nabolandet, kostede på skrivebordet.