Petter Andersson er et varmt emne i FCK og en stribe europæiske klubber

Et kig på stillingen efter to runder, og man tror i den grad, at tabellen skal vendes på hovedet.

Under nedrykningsstregen ligger FCN og så mestrene FCK som bundprop med nul point som eneste af de 12 hold.

Manden, der i høj grad svingede sværdet over løvehovederne i aftes, var svenske Petter Andersson, der med sit mål sænkede FCK. Hans attitude var alt det, som FCK-spillerne savnede i 90 minutter, og det er en af årsagerne til, at FCKs sportsdirektør, Carsten V. Jensen, siden foråret har haft Andersson som et midtbaneemne til blokken.

Ifølge BTs oplysninger er Andersson med sin egen flyvende sæsonstart og FCKs famlende ditto blevet et brandvarmt emne i FCK, og et bud meget vel kan lande i FC Midtjylland. FCKs centrale midtbane kan sagtens bruge de kvaliteter, som 28-årige Petter Andersson besidder, hvor både Thomas Kristensen og Thomas Delaney i går viste, at de mangler meget af det, som svenskeren har. Desuden er brasilianske Claudemir heller ikke den midtbane-leder, som FCK i høj grad ser ud til at mangle i modgang.

Men hvis FCK vælger at byde helt konkret hos ulve-rivalerne, så kan de forvente sig konkurrence fra andre europæiske klubber. Især to franske klubber samt en tysk klub udviser seriøs interesse. I FCM-lejren vil man strække sig langt for at holde på nøglespilleren, men FCM-direktør Claus Steinlein afviser, at der har været et konkret bud.

- Der har ikke været noget, som vi har skulle tage stilling til, men der er ingen tvivl om, at han er en attraktiv spiller for mange med det niveau, han viser. Petter har konkrakt med os tre år endnu, og jeg forventer, at vi kan holde på ham, siger Steinlein.

Men af økonomiske årsager kan et bud på Petter Andersson blive så stort, at man kan blive tvunget til at sælge. Selv tænker svenskeren ikke så meget over spekulationerne omkring fremtiden.

- Efter en hård tid i Holland med to korsbåndsskader, hvor jeg ikke spillede i to år, så nyder jeg bare momentet. Jeg er startet på en frisk her i Midtjylland, og jeg nyder at spille fodbold igen, siger Andersson.

- Jeg har en lang kontrakt med FCM, men selvfølgelig er det et klap på skulderen med interesse for mig. Jeg tager bare en dag af gangen og nyder at spille. Så må vi kigge på det, hvis der kommer noget, forklarer den svenske strateg.