Sverige kunne lørdag aften spille sig snublende tæt på en plads ved EM i Frankrig, men holdet – ja, snublede mod Rusland. Dermed er der lagt op til en tæt kamp om den sidste direkte kvalifikationsplads.

Før kampen lå Sverige på andenpladsen, fire point foran russerne på tredjepladsen. Og med tre kampe tilbage kunne svenskerne distancere østeuropæerne med en sejr. Men selv om det russiske landshold ikke emmer af samme kvalitet som for få år tilbage, beviste den russiske bjørn, at den trods alt stadig kan bide fra sig.

Rusland var i teten kampen igennem. Erik Hamréns mandskab blev presset tilbage på banen og levede på omstillinger, men Zlatan Ibrahimovic og co. var uskarpe og formåede aldrig at skabe de nødvendige overtalssituationer, der kunne bringe hjemmeholdets defensiv ud af fatning.

Derfor var det også fuldt fortjent, at hjemmeholdet kom foran kort før pausen. Rusland brød igennem på højrekanten – og inde foran mål tacklede Igor Smolnikov bolden hen til Artem Dzyuba, der via den ene stolpe bragte russerne i front.

I pausen måtte en rygskadet Zlatan Ibrahimovic lade sig udskifte, og kort efter var hans afløser Ola Toivonen faktisk tæt på at udligne, men med livet som indsats kastede den russiske keeper Igor Akinfeev sig ned i bolden og fik blokeret.

Trods et par gode muligheder til begge hold i slutningen af kampen blev det ikke til flere mål.

Dermed er Rusland kun ét point efter Sverige. Østrig topper gruppen fire point foran svenskerne - og med en kamp færre. De to øverste hold i gruppen er direkte kvalificeret til EM, mens nummer tre skal i play-off.