AGF forsvarede førstepladsen i SAS Ligaen med 2-2 hjemme mod OB efter en dramatisk forestilling.

AGF begyndte kampen bedst, men OB kom bedre med, og det lykkedes også for fynboerne at få bolden i mål efter et hovedstød fra Hans Henrik Andreasen.

Dommer Michael Johansen underkendte imidlertid scoringen, og det blev hverken første eller sidste gang, han kom i fokus.

Kort før pausen dømte Michael Johansen således straffespark til AGF i en situation, hvor han skønnede, at OBs Anders Møller Christensen lavede farligt spil mod AGFs Peter Graulund, og da forseelsen foregik i straffesparksfeltet, pegede dommeren på pletten.

Jakob Poulsen var sikkerheden selv fra elleve-meter-pletten, og således kunne AGF gå til pausen med en føring på 1-0.

Fire minutter efter pausen kom udligningen imidlertid. Efter opspil i OBs højre side endte bolden hos Peter Utaka inde i straffesparksfeltet, og selvom AGF-forsvarer Dan Thomassen og målmand Steffen Rasmussen i forening gjorde, hvad de kunne for at hindre en scoring, sendte nigerianeren kuglen ind i nettet via stolpen.

To minutter senere fik AGF en gylden mulighed for påny at bringe sig foran, da Anders Lindegaard kom helt forkert ud af OB-målet og ramte ved siden af bolden. To forsvarere tog plads på stregen, og de kunne ånde lettet op, da Peter Graulund skød ved siden af målet.

I stedet byggede OB efterfølgende et glimrende angreb op, hvor Peter Utaka til sidst sendte bolden kort tilbage til Njogu Demba-Nyrén, som udplacerede Steffen Rasmussen til fynsk føring.

Efter et kvarter af anden halvleg blev OB imidlertid reduceret til ti mand, da Johan Absalonsen fik det røde kort af Michael Johansen. Dommeren hev det røde stykke karton op ad lommen, fordi Johan Absalonsen havde sparket ud efter Dan Thomassen, der først havde væltet fynboen omkuld.

OB forsøgte efterfølgende at gardere sig ved at tage Peter Utaka ud og erstatte ham med den mere defensivt orienterede Eric Djemba-Djemba, og dét vanskeliggjorde AGFs muligheder for at skabe chancer, selvom hjemmeholdet altså var en spiller mere på banen.

Men fem minutter før tid lykkedes det alligevel for århusianerne at redde et point ud af forestillingen. Efter opspil i højre side endte bolden hos Nando Rafael, som var fri midt for mål, og som udnyttede muligheden til at sende bolden ind bag Anders Lindegaard til slutresultatet 2-2.