I sommer flyttede en norsk familie fra Molde til Trondheim, der har Rosenborg som byens store fodboldstolthed. I familien var der er en 10-årig, der trods flytningen stadig havde Molde som favorithold. Det resulterede i at drengen blev mobbet af sine nye klassekammerater, efter Rosenborg vandt det norske mesterskab. For spillerne i klubben blev efterfølgende filmet, mens de sang "Hader, hader, hader Molde by", skriver norske Dagbladet.

I flere uger måtte den 10-årige dreng finde sig i at hans klassekammerater og mange andre flokkedes omkring ham og fremførte netop den sang. Faderen har fortalt til Adresseavisen, at hans søn begyndte at mistrives, og han selv var chokeret og vred. Han gik derfor til inspektøren på skolen.

Inspektøren reagerede prompte, da han hørte, hvad der foregik på skolen. Han tog sig en snak med lærerne på mellemtrinet, og så skrev han til Rosenborg og fortalte dem, at han ikke mente klubbens værdier passede med sangen, som de havde sunget.

Læs mere:

Allerede samme dag reagerede Rosenborg-ledelsen og tog kontakt til skolen.

»Rosenborg synes det var trist, og de var kede af det, fordi de ønskede ikke, sangen skulle have de følgevirkninger,« siger skoleinspektøren til Dagbladet.

Derfor aftalte de norske mestre, at besøge skolen for at tale med eleverne. Klubben sendte den tidligere Premier League-stjerne Morten Gamst Pedersen, Pål André Helland, sportschef Stig Inge Bjørnebye samt organisationsleder Trond Alstad.

Læs mere:

»Jeg havde samlet eleverne i aulaen, hvor spillerne snakkede til dem. De var rigtig dygtige og gjorde et fint stykke arbejde. De havde en vældig fin samtale med eleverne,« fortæller inspektøren til Dagbladet.

Den offensive spiller Pål André Helland fortalte blandt andet om hans gode venskab med forsvarsspilleren Vegard Forren fra netop Molde.

Den fine gestus har hjulpet på skolen i Trondheim. "Hade"-sangen bliver ikke længere sunget, og til Dagbladet fortæller faderen til den 10-årige dreng, at sønnen ikke længere bliver mobbet og igen er begyndt at trives.