Siden Sofie Linde i august kickstartede MeToo-debatten med en tale, har adskillige danske medier gransket sig selv. TV 2 gik sågar i gang med at lave en dokumentar, der skulle afdække problematikken – også i egne rækker.

Men det projekt har mediekoncernen nu valgt at droppe, lyder det på tv2.dk.

Her oplyses det, at projektet, som man ellers har forsøgt at holde hemmeligt, bredt skulle vise, hvordan MeToo har gjort indtog på danske arbejdspladser.

Som et led i researchfasen har man dog måttet erkende, at flere sager omhandler TV 2 selv.

»Vores vurdering er, at TV 2 grundlæggende ikke er de rigtige til at undersøge sig selv – og dermed ikke de rigtige til at producere og publicere en dokumentar, når indholdet er endt med i høj grad at handle om os selv.«

»Derfor går vi ikke videre med projektet,« forklarer Jacob Kwon i en mail, som er sendt ud til TV 2s ansatte.

I samme mail understreger nyhedsdirektøren, at beslutningen ikke har været let at træffe – og at den i øvrigt ikke er et udtryk for, at man ønsker at lægge låg på noget.

Af samme årsager er de kilder, der nåede at tage del i projektet, også blevet meddelt, at det står dem frit for at samarbejde med andre medier for at udkomme med deres historier.

Det var faktisk på TV 2, hele debatten startede. Der gik ikke længe, fra Sofie Linde som vært på Zulu Comedy Galla italesatte sine egne MeToo-oplevelser, til 1.615 kvinder i mediebranchen havde skrevet under på et støttebrev til hende.

Støttebrevet var formuleret af seks kvindelige TV 2-ansatte.

Inden længe satte mediets ledelse en undersøgelse af problemet i gang. Et eksternt advokatfirma blev bedt om at afdække sexisme- og krænkelseskulturen i koncernen, og snart begyndte hovederne at rulle.

Først sagde Jens Gaardbo farvel, fordi han i sin tid som TV 2s nyhedschef i årene 1997 til 2003 havde udvist »dårlig dømmekraft«.

Senest er Jes Dorph-Petersen blevet fyret, fordi to kvinder i forbindelse med advokatundersøgelsen har berettet om krænkende oplevelser med den ellers så populære tv-vært.

De to episoder, der ifølge advokatundersøgelsen fandt sted i henholdsvis 2001 og 2003, ledte i første uge af januar 2021 til hans afsked. Også selvom han nægter at skulle have krænket nogen.

Sagerne med Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo er ikke de eneste, advokatundersøgelsen har kortlagt, og internt på TV 2 har det derfor givet uro internt, at man ville lave et dokumentarprojekt om emnet.

Derfor mener tillidsmand Lennart Sten også, at det er den rigtige beslutning at droppe projektet.

»Vi har en dokumentarredaktion, der vinder priser og nomineringer for deres ihærdige journalistik. Den troværdighed skal ikke ødelægges af en intern dokumentar, der aldrig vil kunne fremstå troværdigt hos seerne. Nogle vil beskylde den for at gemme detaljer, andre for at være urimelig hård. Man kan ikke undersøge sig selv,« siger han således i den føromtalte artikel på tv2.dk.