Skuespilleren Sidse Babett Knudsen blev fredag aften kåret som bedste kvindelige skuespiller ved den internationale tv-festival i Monte-Carlo. Hun vandt Den gylden Nymfe, der er én af tv-verdenens fineste internationale priser, for sin rolle som statsminister Birgitte Nyborg i DRs dramaserie ’Borgen’.

Sidse Babett vandt i konkurrence med ikke færre end 43 nominerede kvindelige skuespillere fra hele verden, heriblandt internationale Hollywood-stjerner som Evangeline Lilly fra hitserien 'Lost' og Elisabeth Moss fra kultserien 'Mad Men'.

Det er første gang, Sidse Babett modtager en international tv-pris, og den danske skuespiller, der er uddannet i Paris, holdt sin takketale på fransk

- Jeg er meget overrumplet og beæret over at få så fin en pris. Jeg er stolt af at være med i en serie, der er så ambitiøs, at den behandler både politiske temaer og menneskelige konflikter.  'Borgen' er en serie, der formår at underholde - samtidig med at den giver folk noget at tænke over, og det har jeg stor respekt for, siger hun og tilføjer:

- Jeg har levet med denne rolle i to år nu. Vi slutter på anden sæson i næste uge, og i denne uge blev serien solgt til USA. Sikke en finale! -.

'Borgen' tegner til at gå i fodsporene på 'Forbrydelsen' på det internationale tv-marked. Tidligere på ugen blev serien solgt til den amerikanske tv-station Link TV, og ’Borgen’ er også allerede solgt til den tysk-franske kulturkanal ARTE, så seerne i Monaco får den også at se.

’Borgen’ fik sidste år en Prix Italia for ’Bedste dramaserie’, og på den anerkendte franske Festival International des Programmes Audiovisuels i Biarritz hentede ’Borgen’ i januar i år både en såkaldt FIPA d’Or Grand Prize for bedste dramaserie og for bedste originale soundtrack .