Stort amerikansk forlag udgiver Stieg Larssons Millennium-trilogi som tegneserie

Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist kommer i samme stald som Superman, Batman og Den Grønne Lanterne, når den amerikanske tegneseriemastodont DC Entertainment i 2012 udgiver Stieg Larssons 'Mænd der hader kvinder. som tegneserie.

- De komplekse figurer og historier, som Larsson skabte i Millennium-trilogien er perfekte til en tegneserie, hvor vi kan bringe Lisbeth Salander til live på helt nye og visuelt overbevisende måder, sagde redaktør Dan DiDio fra DC Entertainment under den netop overståede bogmesse i Frankfurt, hvor planerne om at omsætte Stieg Larsson krimier til tegninger blev offentliggjort.

Millennium-trilogien vil udkomme på DC Entertainments forlag Vertigo, og de to øvrige bind i trilogien bliver sendt på gaden i henholdsvis 2013 og 2014. Hvem, der skal omsætte Stieg Larssons univers til tegninger er endnu uvist.

- Det er en stor ære at arbejde på en historie, der allerede er så populært blandt millioner af læsere verden over, sagde Dan Didio.

Stieg Larsson Millennium-trilogi er alene i USA blevet solgt i over 17 millioner eksemplarer. De tre bind i bogserien er alle filmatiserede – både i en skandinavisk udgave og en amerikansk udgave, hvor Rooney Mara og Daniel Craig spiller hovedrollerne.

Andre læser også