Offer for kendispræst har fået sin anmodning om indsigt i sin egen sag afvist af Kirkeministeriet.

Sagen drejer sig om en kvinde, der blev afhørt i krænkelsessagen om kendispræsten og tidligere regionspolitiker for Socialdemokratiet, Flemmings Pless.

Det fortæller Ditte Okman i programmet 'Det vi taler om' fra B.T.

Den pågældende kvinde har søgt om indsigt i sin sag hos Kirkeministeriet for at se, hvordan de har behandlet den vidneforklaring, hun har afgivet i forbindelse med klagen.

Men det vil Kirkeministeriet ikke. De skriver i deres afvisning, at ofret ikke opfattes som part i sagen, og derfor ikke kan få indsigt i sin egen sag.

B.T. har set afvisningen fra Kirkeministeriet.

At ofret, der er anmelder, afhørt og krænket i sagen ikke anses som part i den, får da også Ditte Okman til at spærre øjnene op.

»Hvordan i alverden kan man sende et svar om, at hun ikke er part i sagen. Og derfor ikke har ret til at se det referat, de har lavet af hendes forklaring og behandlingen af hendes vidneafhøring,« spørger hun panelet.

Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret på Aalborg Universitet, undrer sig også over afgørelsen. Han mener ikke, det kan være rigtigt, at ofret ikke kan få indsigt i sin egen sag.

B.T. har tidligere kunnet fortælle, hvordan Kirkeministeriet undgik at reagere på klager over Pless i flere måneder. Fem kvinder skrev dengang et brev til Københavns biskop, Peter Skov Jakobsen, hvori de fremsatte klager over Pless.

Ifølge kvinderne skulle Pless blandt andet have krænket dem med berøringer, spontane kys eller forsøgt at indlede forhold, mens de havde søgt sjælesorg i Christians Kirken, hvor Pless var sognepræst.

Klagesagen er blevet afsluttet internt mellem Kirkeministeriet og Pless, og det er derfor ikke muligt at få indsigt i, hvad ministeriet er nået frem til og har lagt vægt i deres afgørelse.

Du kan høre sagen forklaret i ugens afsnit af 'Det, vi taler om' og i videoen øver i artiklen.