Mens politikerne på Christiansborg forhandler om, hvordan de skal justere loven i Mint-sagen, sidder en flok skolebørn stadig med håbet om at deres veninde kommer tilbage til Danmark.

»Vi savner dig. Alle på hele skolen håber du kommer tilbage, og det håber jeg også.«

Sådan lyder det på en Snapchat-besked fra Mint's klassekammerater i modtageklassen, M2, på Hastrupskolen. Du kan se klassens hilsen til Mint i videoen øverst i artiklen.

Det står klart, at Mint var en af de populære piger i klassen. De 8 børn, som alle kommer fra forskellige steder i verden beskriver hende som sød, glad og god til matematik og dansk.

»Vi er rigtig kede af det. Og dem som bestemmer over Danmark har ikke nogen følelser. Det tror jeg i hvert fald ikke«, siger 12-årige Ammar.

Hver fredag sender modtageklassen på Hastrupskolen i Køge en Snapchat til Mint i Thailand.
Hver fredag sender modtageklassen på Hastrupskolen i Køge en Snapchat til Mint i Thailand.
Vis mere

Mint er ikke alene

Det er efterhånden to en halv måned siden at 13-årige Mint sagde farvel til sine venner og familie i Danmark og satte sig på flyet til Thailand. Nu er det snart jul. Og ingen ved endnu om 13-årige Mint nogensinde kan få opholdstilladelse og vende tilbage til Danmark.

Men Marie Hvidtfeldt Bedsted, der er klasselærer i M2 vil ikke have at Mint går i glemmebogen. Derfor har klassen nu en fast fredagstradition. De 'Snapchatter' en videohilsen til Mint, så hun kan se at de tænker på hende hjemme i Danmark.

»Vi gør det for at vise hende, at hun ikke er alene. Så kan hun se, at når hun kommer hjem igen, er vi der stadig for hende«

Men det er jo ikke sikkert hun må komme til Danmark?

»Det er jeg helt sikker på, hun nok skal komme. Jeg kan mærke på de politiske vinde, at de også godt ved, den er helt gal«, siger Marie Hvidtfeldt Bedsted.

Undrer sig

Det er også Marie Hvidtfeldt Bedsted som har skrevet et af de meget omtalte dokumenter, som B.T. Har fremlagt i løbet af sagen og som ifølge udlændingenævnet ikke nødvendigvis 'har en positiv eller negativ vægt' i udfaldet af en integrationsvurdering.

»Jeg synes et er vildt mærkeligt at vores vurdering ikke tæller i afgørelsen. Det er os der kender hende, arbejder med hende hver dag og har set hendes faglige udvikling, som har været imponerende«, siger klasselæreren.

Udtalelsen fra Mint's klasselærer indgik i klagesagen mod Udlændingenævnet i Mint-sagen, men det var ikke nok til at ændre udfaldet. Det undrer Marie Hvidtfeldt Bedsted.
Udtalelsen fra Mint's klasselærer indgik i klagesagen mod Udlændingenævnet i Mint-sagen, men det var ikke nok til at ændre udfaldet. Det undrer Marie Hvidtfeldt Bedsted.
Vis mere

Normalt kan man gå i en modtageklasse i to år inden man er parat til en almindelig dansk folkeskoleklasse. Mint var allerede begyndt i 7. klasse på Hastrupskolen efter det første år i M2.

I modtageklassen venter de nu spændt på, om regeringen og Socialdemokratiet finder en løsning for Mint.