TV2 Vejret har i den forgangne uge været genstand for hård kritik fra DRs meterolog, Jesper Theilgaard, og den tidligere vejrmand på TV2, Per Fløng. Men nu byder TV2s Peter Tanev sine to kollegaer på en øl i Nyhavn.

Midt på ugen langede DRs Jesper Theilgaard kraftigt ud efter TV2 Vejret for at overdrive varsler om voldsomt tordenvejr sidste mandag, hvorpå TV2s Peter Tanev svarede igen, at DR bare ville forsvare deres egen bommert, fordi de ikke selv forudså uvejret.

Men nu ser det ud til, at de to vejr-kamphaner har lagt striden bag sig efter en debat fredag aften på TV2-NEWS, hvor begge parter fik mulighed for at fremføre deres argumenter.

- Efter udsendelsen kiggede vi hinanden i øjnene og snakkede om, at næste gang vi skal duellere, så skal det være om, hvem der får lov til at betale for øllene, siger Peter Tanev, der dermed ser sagen som et afsluttet kapitel.

- Egentlig synes jeg aldrig, at der har været nogen sag. VI har i hvert fald ikke dårlig samvittighed over noget på TV2 Vejret. Jeg synes, at vi gør et godt stykke arbejde, og vi fik jo ret i forbindelse med mandagens tordenvejr, påpeger han overfor bt.dk.

Jesper Theilgaard var lørdag aften ikke videre meddelsom, men ser også sagen som lukket.

- Jeg vil egentlig ikke sige mere om den her sag. Faktisk er der ikke nogen sag, siger Theilgaard, der ikke vil kommentere på, om han stadig står ved sin kritik. 

Tidligere på ugen fik han dog opbakning fra uventet kant, da den tidligere TV2-vejrmand Per Fløng kritiserede sin tidligere arbejdsgiver for at tænke for meget i form og for lidt i faglighed.

- Jeg står stadig ved min kritik om, at man på TV2 Vejret går mere op i form end faglighed. Det bliver noget rod med seerbilleder, konkurrencer og den slags, der ikke har med vejret at gøre. Den kritik fremførte jeg allerede, mens jeg var på TV2, og det gav da nogle stridigheder. Hvis jeg var leder, så ville jeg sørge for, at programmet ikke strittede i alle retninger, siger Per Fløng.

Peter Tanev tager dog kritikken med ro, da han mener, at Per Fløng efter et halvt års fravær på stationen ikke længere ved, hvad der rører sig på TV2.

- Jeg kan meget hurtigt blive hidsig, men jeg er ikke typen, der bærer nag. Så hvis Per Fløng kommer forbi, mens Theilgaard og jeg sidder på Nyhavn, så giver jeg ham da en øl - så kan jeg samtidig også forklare ham, hvordan TV2 Vejret er bygget op i dag, siger Peter Tanev med et grin

- Hvis jeg ser de to i Nyhavn, så vil jeg da med glæde drikke en øl med dem, lyder svaret fra Per Fløng.